Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
19. januar 2016

Nyt aktivitets- og samværstilbud indviet

Godt 100 mennesker havde fundet vej da kommunens nye socialpsykiatriske samværs- og aktivitetstilbud, Livskilden, blev indviet og navngivet mandag den 18. januar 2016.

Positiv klang

Det nye navn, Livskilden, symboliserer og beskriver den udvikling og de muligheder borgerne vil kunne få, og som kan udspringe fra et spinkelt håb for et nyt liv til et fossende vandfald der åbner op for helt nye muligheder i livet, fortæller leder af socialpsykiatrien, Annette Tram, der også kan fortælle at navnet er udvalgt i den arbejdsgruppe hvor medarbejdere og borgere har planlagt indretningen og indholdet i det nye tilbud.

Også politisk bliver det nye navn modtaget positivt. 

 - Jeg syntes rigtig godt om det nye navn, der var foreslået af en borger. Borgeren var inspireret af vejnavnet Kilde Alle, og ønskede at navnet skulle have en positiv klang, hvilken jeg mener det i høj grad lever op til, siger formand for Sundhedsudvalget, Jesper Wittenburg (A).

Livskilden er en sammenlægning af det tidligere Undervisningscenter og Støttecenteret Under Elmen på Kilde Allé i Frederikssund, samt Støttecenteret Parkvej 4-6 i Jægerspris. I en årrække blev Undervisningscenteret et udvidet tilbud, men nu bliver det en del af det nye aktivitets- og samværstilbud der blev indviet mandag med adresse på Kilde Allé 9 i Frederikssund.

 - Hvis vi historisk ser tilbage på det kommunale samværs- og aktivitetstilbud opstartede det i Havnegade for 19 år siden, hvor det lå i en baggård. Siden da er meget sket, og i dag er vi ved begyndelsen af en ny socialpsykiatri som er blevet samlet i en organisation med cirka 40 medarbejdere der alle har til formål at motivere borgeren til en udvikling hvor målet vil være at finde "den bedste udgave af sig selv", siger Annette Tram.

Jesper Wittenburg foran puzzlespillet i Livskilden
Det nye aktivitets- og samværstilbud blev indviet af formand for Sundhedsudvalget Jesper Wittenburg, der her ses foran et puslespil der skal symbolisere sammenkoblingen af de to støttecentre og Undervisningscenteret.

Tredje fejring på to måneder

Det var formand for Sundhedsudvalget, Jesper Wittenburg (A), der officielt åbnede det nye tilbud.

Han er en flittig gæst på matiklen for tiden. Således var det tredje gang på to måneder han gæstede lokalerne. Første gang var da Under Elmen blev kåret som årets praktiksted i december. Siden har han været på besøg til fernisering af diverse malerier, skulpturer osv. skabt af kursisterne i Uddannelsescentret, og mandag var han så til indvielsen af Livskilden.

 - Det er altid rigtig hyggeligt at være på besøg her, sagde udvalgsformanden til de mange fremmødte. Så jeg vil gerne opfordre jer til at finde på flere gode anledninger til at få mig på besøg.

Han medgav dog også at han godt vidste at det ikke var alle der var lige begejstrede for beslutningen om sammenlægningen, og sagde i den sammenhæng blandt andet:

 - Jeg kan godt forstå at der ikke var alle der jublede over forandringerne, men jeg glæder mig samtidig til at følge det nye samværs- og aktivitetssted i den kommende tid, og jeg har fuld tillid til personalets kompetencer.