Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
25. januar 2016

Lærere fra Kina besøger Frederikssund Kommunes skoler

Frederikssund Kommune får besøg af seks kinesere fra samarbejdsbyen Wuxi. Det er fem lærere og en viceskoleleder, som kommer fra skolen Jiangnan Middle School i millionbyen Wuxi i Kina. De skal blandt andet besøge tre af Frederikssund Kommunes skoler samt J.F. Willumsens Museum sammen med elever fra 7. klasse på Ådalens Skole.

Besøget er en del af Bycirklen, et samarbejde mellem Frederikssund, Egedal og Ballerup Kommuner og byen Wuxi i Kina. En del af samarbejdet handler om grundskoleområdet, hvor der udveksles erfaringer om læring, undervisning og ledelse blandt lærere og ledere om eksempelvis samfundsforhold, kultur og uddannelse blandt eleverne.

Delegationer fra de danske kommuner besøger udvalgte samarbejdsskoler i Kina og omvendt. Frederikssund Kommunes skoler har et samarbejde med Jiangnan Middle School, en skole med mere end 3000 elever, 250 lærere og 72 klasser.

- Ved at besøge hinandens skoler, arbejder vi med internationalisering og vi møder anderledes arbejds- og læringskulturer end vores egne. Vi bliver inspireret af de kinesiske læreres vedholdende og engagerede vilje til at lære nyt bl.a. via systematisk feedback på undervisning, og vi inspireres af meget tydelig klasseledelse.  Lærerne fra Wuxi er interesserede i vores dialogiske principper i undervisningen, hvor dialog mellem lærere og elever er med til at styrke elevernes refleksions- og udtryksevne. Det vil vi se på J.F. Willumsens Museum, når elever og lærere er i dialog om kunsten siger skolechef Ulla Olin, og tilføjer:

- Samarbejdet mellem Frederikssund Kommunes skoler og Jiangnan Middle School indeholder for nogle elever også en interessant kommunikation via Skype.

Den kinesiske delegation har et tæt program fra de ankommer tirsdag den 26. januar og til de rejser hjem igen lørdag den 30. januar. De skal blandt andet besøge Trekløverskolen, Fjordlandsskolen og Ådalens Skole, de skal på sightseeing i København med en 8. klasse og de skal opleve et åben skole-samarbejde på J.F. Willumsens Museum.