Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
17. februar 2016

UngKunst på Willumsen

J.F. Willumsens Museum og Ungdomsskolen åbner billedskole for elever i 7. til 9. klasse bosat i Frederikssund Kommune. 

Som deltager i UngKunst kommer man til at arbejde med mange forskellige udtryksformer og projekter indenfor blandt andet tegning, maleri, skulptur og grafik - og det bliver deltagerne selv det agerer inspirationskilde i de kunstværker der skabes.

Hvem er vi? Hvad kan vi godt lide? Hvad mener vi? Og hvordan udtrykker vi det over for andre. Der bliver rig mulighed for at forbedre grundlæggende færdigheder indenfor de forskellige kunstteknikker og prøve kræfter med nye spændende materialer og udtryksformer.

Det kræver ikke et bestemt niveau at deltage i billekunst, men du skal have lyst til at udvikle dit personlige udtryk og arbejde med forskellige teknikker og metoder.

UngKunst på Willumsen
J.F. Willumsens Museum og Ungdomsskolen starter billedskole for elever i kommunens 7. til 9. klasser.

Fire kunstformer

I løbet af undervisningen, der starter op onsdag den 24. februar 2016 kl. 18.00 til 20.30 kommer deltagerne til at stifte bekendtskab med flere forskellige kunstformer: 

Tegning

Kursisterne kommer til at arbejde med portrætter – det undersøgende portræt kontra det selviscenesatte portræt.

I forløbet ses på J.F. Willumsens selvportrætter og selvportrætter i samtidskunsten som inspiration til eget arbejde og der vil blandt andet skulle arbejdes med klassisk tegning og skyggelægning.

Maleri/mixed media

Også maleri og genbrugsmaterialer kommer til at indgå, og man skal prøve at skabe sit eget maleri med materialer helt fra bunden af - herunder opstillinger/stilleben med inspiration blandt andet fra de kubistiske collager.

Grafik

Lav dit eget manifest. Hvordan bruger man tekst og billede sammen? Igen hentes inspiration fra eksempler i kunsthistorien men også i eksempelvis reklamer og kigger på, hvordan man kan lave et samtidsmanifest.

Skulptur/keramik

Endelig skal der laves masker. Her tages afstøbninger af ansigtet, og efterfølgende laves en model i ler, og der tales om hvad masken repræsenter.

Det hele rundes af med en udstilling på J.F. Willumsens Museum med de bedste arbejder fra sæsonen.

Tid, sted og pris

Der er undervisningsstart onsdag den 24. februar kl. 18.00 til 20.30. 

Undervisningen foregår størstedel af tiden på J.F. Willumsens Museum, enkelte gange vil vi være i ungdomsskolens lokaler.

Tilmelding via Ungdomsskolens hjemmeside. Deltagelse er gratis.