Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
15. februar 2016

Kodepirater indtager Frederikssund

Nutidens børn er superbrugere af computere, smartphones og tablets. De spiller, liker, swiper og er som regel deres forældre langt overlegne i forhold til at bruge teknologierne. Men selv om IT-forbruget er højt er det sjældent at børnene ved hvad der foregår bag skærmen. De skjulte koder og processer er som et fremmedsprog som kun de færreste forstår. Det vil Coding Pirates lave om på.

Coding Pirates er en forening hvor frivillige voksne lærer børn at kode og være IT-kreative.

Coding Pirates
Nu kan børn og unge i alderen fra 12 til 17 år lærer computerkode og IT-kreativitet i  bibliotekets Kultur-Arkiv.

Foreningen udspringer af IT-Universitetet i København, men har hastigt bredt sig til flere andre dele af landet. Nu er turen kommet til Frederikssund, hvor en gruppe frivillige i samarbejde med Frederikssund Bibliotekerne har startet lokalafdelingen Coding Pirates Frederikssund.

Formand for lokalforeningen, John Johansen, udtaler: ”Det er vigtigt, at børn får et indblik i, hvad der gemmer sig bag mange af de digitale enheder, de benytter sig af dagligt. Det gør det lettere at forstå og betjene nye apparater, når man har en idé om, hvad der ligger bag. Derudover er det også vigtigt, at børn selv er med til at skabe noget. Også i den digitale verden”.

Piraterne starter op den 1. marts kl. 17.15 til 19.00, og kører videre alle tirsdage til og med den 31. maj (påsken undtaget). Det hele foregår i Kultur-Arkivet i Jernbanegade 24, Frederikssund.

Har du et barn i alderen 12 til 17 år der gerne vil være med, skal du registrere barnet på www.codingpirates.dk under ’Tilmeld dit barn’. En sæson på 13 undervisningsgange koster 500 kr. som går til materialer og udbredelse af foreningen. Barnet skal selv medbringe bærbar computer.

Er du voksen, og vil du være frivillig, så skriv til frederikssund@codingpirates.dk. Foreningen og biblioteket mangler især undervisere til programmet Scratch. Du behøver hverken kende programmet på forhånd eller være IT-ekspert – interessen og lidt pædagogisk tæft er det vigtigste.