Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
3. februar 2016

Foredrag om radikalisering

Krimonolog Mohamad Hassan og cand.mag Satnam Singh gæster torsdag den 3. marts 2016 kl. 19.30 Kulturhuset Rejsestalden i Jægerspris, og taler om årsag og løsninger i forhold til radikalisering.

Mohamad Hassan og Satnam Singh har mere end syv års erfaring i forebyggelse af ekstremisme og radikalisering indhentet blandt de førende aktører på radikaliseringsområdet i Danmark, herunder Københavns Kommune, Høje Tåstrup Kommune, Kriminalforsorgen og Rigspolitiet. Denne aften deler deres erfaringer omkring årsager til og løsninger på radikalisering.

Mohamad Hassan har en politibaggrund samt en overbygning i kriminologi, og har de senere år arbejdet i kommunalt regi hvor han er i direkte kontakt med udsatte og kriminalitetstruede unge.

Gennem årene har han rådgivet en lang række kommuner og institutioner i tidlig forebyggelse af radikalisering ligesom han har været tilknyttet projekter med Københavns Kommunes radikaliseringsenhed VINK, Socialstyrelsen og Kriminalforsorgen. Mohamad har endvidere fungeret som ungementor ved nogle af de mest udfordrende radikaliseringssager der har været i Danmark.

Mohamad har undervist hundredvis af kommunalmedarbejdere i indland og udland, ligesom han deltager i diverse landsdækkende netværk på området.

Satnam Singh er cand.mag i Tværkulturelle Studier, hvori han specialiserede sig i religiøse ungemiljøer og foreninger i København. Siden 2008 har Satnam været tilknyttet Københavns Kommunes radikaliseringsenhed VINK, hvor han har haft ansvar for opkvalificering af flere end tusinde kommunalmedarbejdere i indland og udland.

Satnam har stor erfaring i direkte ungedialog på skoler og klubber via arbejdet i VINK, men også via projekter for Socialstyrelsen. Satnam har et nært kendskab til radikaliserede miljøer i Danmark, ligesom han har en bred indsigt i konkrete sager, der vedrører unges vej ind og ud af radikaliserede miljøer samt veje til og fra Syrien.

Arrangør og pris

Det er Kulturhuset Rejsestalden der står bag arrangementet i samarbejde med Outreach.dk, der stiller sine konsulenter omkostningsfrit til rådighed.

Billetter koster 40 kroner, og billetindtægterne går ubeskåret til Venligboerne i Frederikssund.