Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
26. februar 2016

Jobcentre etablerer fælles rekrutteringsservice

Fredag den 26. februar lancerede Jobcenter Frederikssund og otte andre nordsjællandske jobcentre deres nye rekrutteringsservice. Formålet er at tilbyde virksomhederne hjælp til at rekruttere medarbejdere på tværs af kommunegrænserne.

Med etableringen af Nordsjællands Rekrutterings Service går de ni jobcentre nye veje. Der er én indgang til ledig arbejdskraft i kommunerne, og dermed i hele Nordsjælland: Jobcentrene arbejder systematisk og konsekvent sammen om at besætte jobordrerne.

Tømrerfirmaet Børge Nielsen A/S har som den første virksomhed indgået aftale med Nordsjællands Rekrutterings Service, og det var også på virksomhedens adresse i Hillerød at det nye tiltag blev lanceret fredag morgen, under overværelse af blandt andre borgmester John Schmidt Andersen (V), der glæder sig over det nye initiativ. 

 - Der har på det seneste været en del debat om Jobcentrenes evne til bistå både de ledige og vores erhvervsliv med at skabe de rette forbindelser, og få de ledige i job. Med initiativet her beviser vi at både vores og vores nabokommuners jobcentre hele tiden tager sin opgave og sit ansvar alvorligt. Som sådan er jeg også sikker på den nye service bliver vel modtaget.

John Schmidt Andersen og Merete Kølln - Foto Kenneth Jensen.
Borgmester John Schmidt Andersen og Jobcenterchef Merete Kølln ved lanceringen fredag morgen.

Behov for kvalificeret rekruttering

Men hvorfor den nye service, og hvorfor er den interessant for virksomhederne?

Iflg. job- og virksomhedskonsulent Annette Charlotte Lund fra Jobcenter Frederikssund så handler det nye samarbejde om at levere hurtig og effektiv service til virksomhederne:

 - Det virker godt over for virksomhederne der søger folk, når vi inden for én arbejdsdag vender tilbage til den virksomhed der ønsker hjælp til rekruttering, og tilstræber efter maksimalt tre arbejdsdage at præsentere dem for de bedste egnede kandidater, fortæller Annette Charlotte Lund, og fortæller videre:

 - Styrken ved det er også at hvis vi ikke lokalt kan finde en egnet person til jobbet, så har vi nu de otte andre jobcentre i samarbejdet at trække på. Så det øger vores muligheder for at hjælpe.

Koordineringsgruppen fra de ni jobcentre - Foto Kenneth Jensen.
Koordineringsgruppen fra de ni jobcentre. Annette Charlotte Lund fra Frederikssund står nummer fire fra venstre.

Nordsjællands Rekrutterings Service har udvalgt to fokusbrancher i 2016: Bygge- og anlægsområdet og transportområdet. Begge brancher oplever begyndende problemer med at rekruttere faglærte medarbejdere. Nordsjællands Rekrutterings Service vil derfor indgå rekrutteringsaftaler med virksomheder både for de to brancher og inden for andre brancher.

At behovet er helt reelt bakkes op af direktør Jesper Følbæk fra Børge Nielsen A/S:

 - For os handler det om at skaffe kvalificerede medarbejdere til virksomheden. Der er rift om de gode medarbejdere, ikke mindst de faglærte inden for bygge- og anlægsområdet, siger Jesper Følbæk.

 - Men det handler også om et socialt ansvar. Vi mangler inden for kort tid i hvert fald otte til ti nye medarbejdere, og har ud over faglærte arbejdere har vi tradition for gerne at hjælpe dem uden nogen uddannelse i gang. Det er en gave i sig selv at se hvordan de vokser med opgaven.

Jesper Følbæk fra Tømrerfirmaet Børge Nielsen AS - Foto Kenneth Jensen.
Jesper Følbæk fra Tømrerfirmaet Børge Nielsen A/S.

Det synspunkt glæder borgmester John Schmidt Andersen: 

 - I Frederikssund bygges som aldrig før. Vi er selv i gang med en række byggeprojekter, og i vores nye by, Vinge, har vi store forventninger til byggeriets kvalitet og miljøvenlighed. Det stiller store krav til byggevirksomhederne og deres medarbejdere, siger borgmesteren.

Høje ambitioner

Ambitionerne for Nordsjællands Rekrutterings Service er høje: Mindst ti rekrutteringsaftaler med virksomheder inden for de to fokusområder, og mindst 100 job til ledige allerede i 2016. I de kommende måneder vil Nordsjællands Rekrutterings Service derfor kontakte over 400 virksomheder i de to fokusbrancher.

De ni deltagerne jobcentre er: Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød og Hørsholm, og aftalen gælder frem til udgangen af 2018. Hvis du som virksomhed ønsker at benytte servicen for at rekruttere medarbejdere kan det fælles telefonnummer 72 32 31 20 benyttes.

Foto: KEJE.