Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
24. februar 2016

25 midlertidige flygtningeboliger på Nordhøj

Frederikssund Byråd besluttede på sit møde onsdag den 24. februar 2016 at oprette 25 midlertidige boliger til flygtninge på Nordhøj 2.

Op til byrådsmødet har flere placeringer herunder Nordhøj 2 og Tolleruphøj været nævnt som mulig midlertidig indkvartering til flygtninge. På mødet blev det imidlertid besluttet at det kun er på Nordhøj 2 der skal indrettes midlertidige boliger. Den nedlagte rehabiliteringsafdeling på Tolleruphøj bliver dermed ikke i første omgang brugt til indkvartering af flygtninge, førend perioden for det nye plejeboligbyggeri er kendt, således at perioden for evt. midlertidige boliger kan blive udmeldt helt præcist.

Klar med mindre ombygning

På Nordhøj vil de 25 midlertidige boliger kunne indrettes efter en mindre ombygning af den eksisterende bygning. Boligerne vil kunne tages i brug inden for tre måneder og vil udgøre en årlig driftsudgift på ca. 55.000 kr. pr. bolig.

Ifølge en beregning af boligkapaciteten skønner administrationen at der vil være behov for midlertidig indkvartering af 115 personer i indeværende år. Behovet er således ikke opfyldt med oprettelsen af 25 boliger på Nordhøj, og derfor har borgmester John Schmidt Andersen indkaldt partiernes gruppeformænd til møde om sagen mandag den 29. februar:

 - Vi sætter os sammen for at fortsætte arbejdet med at finde tilstrækkeligt med boliger – midlertidige eller permanente – til de flygtninge, vi skal modtage. Det er vigtigt for os at forsøge at løse denne udfordring, så vi vægter hensynet til flygtningene og deres kommende naboer og samtidig løser opgaven på en økonomisk forsvarlig måde. Borgerne kan vide sig sikre på at kommunen vil holde tæt kontakt til de pågældende borgere både før og efter flygtningene ankommer. På den måde håber vi at eventuelle misforståelser kan undgås, og at den midlertidige indkvartering kommer til at glide så nemt som muligt, fastslår borgmesteren.

Byrådet vedtog Velfærdsudvalgets indstilling om Nordhøj, hvor det fremgår at der skal afholdes informationsmøder inden flygtningene flytter ind med det formål at sikre et godt samarbejde omkring indflytningen.

Fakta om modtagelse og indkvartering af flygtninge

  • Pr. 10.12.2015 var 57 flygtninge midlertidigt indkvarteret, heraf 12 i Regnbuen og 37 på kroer og hoteller og otte hos familie og venner.
  • Frederikssund kommunes kvote i 2016 er 176 flygtninge. I alt ventes omkring 284 flygtninge til kommunen i 2016, når man tillægger familiesammenføringer.
  • Det forventes, at der er behov for 115 midlertidige indkvarteringer i løbet af 2016.