Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
3. august 2016

Sundt og sjovt tilbud til overvægtige børn

Frederikssund Kommune har indgået et samarbejde med foreningen FitforKids for at hjælpe overvægtige og inaktive børn til en sundere livsstil og dermed et bedre liv.

60.000 børn i Danmark er svært overvægtige eller fede. Det har alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser, men for børnene er mobning og ensomhed det værste. Frederikssund Kommune vil hjælpe overvægtige børn og deres familier med at få en sundere livsstil og forhåbentlig et bedre liv. Derfor er kommunen gået ind i et samarbejde med foreningen FitforKids, som har stor erfaring med at tilbyde et sundhedsforløb til børnene og deres familier.

FitforKids er baseret på frivillig arbejdskraft og tilbyder gratis vægttabsforløb til børn mellem 7 og 15 år og deres familier under mottoet ”Alle børn har ret til en sund livsstil!” Foreningen har eksisteret siden 2007 og i 2012 gennemførte foreningen et forskningsprojekt i samarbejde prof. Dr. med. Bente Klarlund Pedersen fra Rigshospitalet, for at få videnskabelig dokumentation for effekten af FitforKids programmet. Resultatet viste, at FitforKids forbedrer børnenes metaboliske tilstand, kropskomposition, fitness og selvvurderet livskvalitet og at børnene er markant sundere efterfølgende.

Søger instruktører og deltagere

Det er blandt andet de gode resultater samt FitforKids tilgang til at hjælpe børnene og deres familier, som har fået Frederikssund Kommune til at indgå i et samarbejde. For at komme i gang med det første hold, skal der uddannes FitforKids instruktører, som har lyst til frivilligt at træne, vejlede og motivere børnene, og hjælpe dem med at holde fast i det positive. Har du lyst til at blive FitforKids instruktør, kan du kontakte FitforKids på 70 70 29 20 og høre mere om dette.

Men der er naturligvis også brug for børn, der er overvægtige eller inaktive og som vil få gavn af at deltage. Sundhedsplejen har allerede kontakt til nogle familier, men der kan sagtens være flere, som gerne vil være med i FitforKids forløbet. Når man deltager i forløbet går barnet til træning to gange om ugen, tirsdag og lørdag, på Trekløverskolen afdeling Marienlyst. Om lørdagen er træningen for hele familien, og her vil den ugentlige vejning finde sted. Det er ikke kun barnet, der bliver vejet, men også forældre eller søskende. Dette er med til at støtte barnet i forløbet. Derudover modtager familien kostvejledning og der vil være motivations- og forældrecoaching.

Det er gratis at deltage og forløbet forventes at begynde i september 2016. Der er plads til 25 børn på holdet. Er du interesseret i at tilmelde dit barn og familie, kan du kontakte FitforKids på telefon 70 70 29 20 eller mail info@fitforkids.dk

Du kan også læse mere i folderen om FitforKids forløbet.