Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
24. august 2016

Nye madaffaldsposer til husstande i Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommunes kampagne ”Tak for Madaffald” sætter fokus på sortering af madaffald i hele kommunen. For Frederikssund Kommune hviler ikke på laurbærrene, selvom kommunen kan bryste sig af en genbrugsprocent på 52,8 og dermed en placering blandt de bedste kommuner i landet til at sortere alt vores husholdningsaffald.

Mere skal genanvendes

Med indførelsen af grønne komposterbare poser til madaffaldet håber kommunen at øge både mængde og kvalitet af det indsamlede madaffald:

- Vi er i front hvad angår genanvendelse og sortering blandt landets kommuner. Men vi fortsætter arbejdet for endnu mere genanvendelse, da vi ved, at der er mere, der kan sorteres. Her er det grønne affald oplagt. Derfor har vi de næste måneder fokus på madaffald til genanvendelse – til gavn for vores skraldebiler, som kører på biogas, og markerne, der får komposten, siger Tina Tving Stauning, der er formand for Teknisk Udvalg i Frederikssund Kommune.

Grønne poser til alle

Kommunen udleverer i august og begyndelsen af september komposterbare poser, spande og foldere til alle husstande, der allerede har udendørsbeholdere til det grønne affald. Formålet med de grønne poser er både at sætte fokus på sortering af madaffald og at fjerne plasticposerne fra systemet.

Kampagnen Tak for MADaffald lanceres 3. september i Sillebroen

Frederikssund Kommune skyder kampagnen ”Tak for MADaffald” i gang i Sillebroen Shoppingcenter den 3. september kl. 12-14. Her kan alle interesserede komme forbi og få en snak om (mad)affald, få et æble, teste sin viden med en lille affaldsquiz og deltage i en instagramkonkurrence med biografbilletter som præmie. Formand for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning, deltager den 3. september i Sillebroen.

Baggrund:

• En affaldsundersøgelse fra slutningen af 2015 viste, at der var en del fejlsorteringer i bioaffaldet, der viste sig at indeholde bl.a. haveaffald og i mindre grad pizzabakker, bleer og dyrestrøelse. Desuden viser en analyse, som Frederikssund kommune har fået foretaget, at det er uhensigtsmæssigt at benytte plastikposer til madaffaldet, da disse skal sprættes op og fjernes inden affaldet kan bioforgasses og komposteres – hvilket giver en del spild.

• Alle husstande, der i forvejen sorterer, får i denne tid en rulle komposterbare grønne poser, en grøn sorteringsspand til køkkenet og en folder.

• Baggrunden for kampagnen ”Tak for MADaffald” er at sætte fokus på sorteringen af madaffald og forbedre sorteringen: ved at skifte navn fra bioaffald til madaffald, ved at indføre komposterbare poser og ved at uddele sorteringsvejledninger.

• Kampagnen for den nye sortering løber fra 1. september til 30. oktober 2016.

Læs mere om madaffald på www.frederikssund.dk/madaffald.

Tak for mad-affald