Frederikssund Kommunes logo
26. august 2016

Ny milepæl i Vinge

Siden der blev taget første spadestik til den nye by Vinge ved Frederikssund i sommeren 2015 har arbejdet med byggemodningen af det første boligkvarter været i gang, og er blevet afsluttet i løbet af sommeren.

Deltakvarteret rummer nu i alt 23 villagrunde og 36 byggemodnede rækkehusgrunde, og det er byggeriet af rækkehuse, der nu er gået i gang. Se billeder fra byggeriet nedenfor.

Op til 20.000 indbyggere

Når Vinge er fuldt udbygget vil den rumme op til 20.000 indbyggere og 4000 arbejdspladser. I Vinge Centrum bliver en ny S-togsstation opført ligesom byen fuldt udbygget også vil rumme skole, daginstitutioner, andre offentlige faciliteter, erhverv og naturligvis detailhandel.

Tæt på vand og natur

Det unikke ved byens første udstykning, Deltakvarteret, er deltaet, der fungerer som regnvandsopsamling og vil udgøre et stort rekreativt område centralt i kvarteret. Det første egentlige byggeri i Deltakvarteret er Deltabroen, som forbinder den nordlige og sydlige del af kvarteret over deltaet. Og nu får broen altså følgeskab af flere byggerier, idet de første boliger nu skyder op af jorden.

Rækkehuse på ca. 140 kvadratmeter

Det er firmaet Deltahusene ApS, som i første omgang opfører seks rækkehuse og har planer om opførelse af yderligere otte rækkehuse mere. Boligerne bliver på ca. 140 kvadratmeter i to plan. De kommende beboere i husene vil få adresse på Okavangovej i Vinge idet vejene i området har fået navn efter floder og deltaer forskellige steder i verden. Blandt de øvrige vejnavne i Vinge finder man indtil videre Deltavej, Obvej, Camarguevej, Mekongvej og Nilvej.
Byggeriet af de første seks rækkehuse ventes at være færdigt omkring årsskiftet.

Udover Deltahusene ApS har også firmaerne Vingeshus ApS og AW Ejendomsinvest ApS købt byggegrunde til rækkehuse. Derfor kan der forventes yderligere byggeaktivitet i Vinge i løbet af efteråret.

De første seks rækkehuse er ved at tage form.
De første seks rækkehuse er ved at tage form.

I bunden bliver der lagt isolering -I bunden bliver der lagt isolering -

- og oven på isoleringen monteres slanger til gulvvarmen.
- og oven på isoleringen monteres slanger til gulvvarmen.

Kommende beboere i Deltakvarteret kommer til at bo med nærhed til både vand og natur.Kommende beboere i Deltakvarteret kommer til at bo med nærhed til både vand og natur.