Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
16. august 2016

Mere bevægelse med Leg På Streg

Flere af skolerne i Frederikssund Kommune har valgt at indgå i et samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om konceptet Leg på streg, som kobler læring og bevægelse i sjove udendørsaktiviteter.

I løbet af efteråret vil flere og flere af skolernes afdelinger få optegnet store, farverige baner i skolegården. Banerne er en del af konceptet Leg på streg #2, som skal hjælpe lærere og pædagoger med at få mere bevægelse ind i undervisningen for indskolingen og mellemtrinnet.

På Jægerspris Skole er skolegården blevet udsmykket med figurer, tal og bogstaver i forskellige farver.
På Jægerspris Skole er skolegården blevet udsmykket med figurer, tal og bogstaver i forskellige farver. Fotos: KEJE.

Gennem sjove aktiviteter kobler Leg på streg læring og bevægelse på de farverige tal- og bogstavsbaner. Det giver mulighed for, at eleverne kan hoppe sig igennem regnestykker, hente bogstaver i hinkeleg eller lege tagfat samtidig med de staver sig igennem navneord. Leg på streg er nemlig udviklet til at indgå som en del af fagundervisningen og giver mulighed for andre læringsformer og en mere varieret skoledag.

- Jeg er rigtig glad for, at så mange af skolerne har tilmeldt sig Leg på streg. Jeg er sikker på, at både lærere og pædagoger vil bruge banerne i både undervisning og leg, og at vores elever vil opleve det som en sjov måde at lære på. Med skolereformen kom der et krav om 45 minutters daglig bevægelse i skolen, og Leg på streg gør det nemmere at overholde kravet, samtidig med at undervisningen bliver en leg, siger Anne-Mette Risgaard Schmidt, formand for Uddannelsesudvalget.

Masser af muligheder

Med Leg på streg følger en mappe med forslag til mange forskellige aktiviteter, som lærere og pædagoger kan lade sig inspirere af. Der er lege til fagene dansk, matematik, natur/teknologi, engelsk og tysk. Dermed er der masser af muligheder for at bevæge sig, mens man lærer.

Forskning har vist, at bevægelse styrker både indlæring, trivsel og sundhed. Sammenhængen mellem bevægelse og sundhed er da også grunden til, at Kræftens Bekæmpelse med støtte fra Nordea-fonden har udviklet Leg på streg. Fysisk aktivitet kan nemlig være med til at forebygge livsstilssygdomme som for eksempel kræft. Kræftens Bekæmpelses arbejde tager afsæt i forskningen, som viser, at en tidlig indsats i barnets liv øger chancerne for gode og sunde vaner resten af livet.

Det er endnu ikke alle de skoler, som har takket ja til Leg på streg, der har fået tegnet banerne op. Dette skyldes primært vejret, der i sommerens løb ikke har været oplagt til, at der skulle spraymales på asfalten i skolegårdene. Banerne vil blive streget op i løbet af sensommeren og efteråret, så hurtigt som det kan lade sig gøre.

På Jægerspris Skole er skolegården blevet udsmykket med figurer, tal og bogstaver i forskellige farver.

På Jægerspris Skole er skolegården blevet udsmykket med figurer, tal og bogstaver i forskellige farver.