Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
[ Error ]

Kom til træf for træbåde i Østby Havn


Ikke mindre end 30 træjoller og –både deltager i det traditionsrige årlige træf ”Fjordens Træbåde” dem 20. august. Blandt de mange både kan du blandt andet se vikingeskibet Havhingsten, som gæstede Frederikssund Havn i slutningen af juli og galeasen Thorshavn fra Færøerne. Træffet har været afholdt siden 1999 og bliver holdt forskellige steder i Roskilde Fjord og Isefjorden – og i år altså i Østby Havn ved Skibby.

Gode historier og stegte ål

Skibene ankommer til Østby Havn fredag den 19. august og lørdag den 20. august kl. 10 bliver der åbnet for publikum med en tale af borgmester John Schmidt Andersen. Her kan man se bådene, tale med skipperne og høre om gamle dages sejlads og fiskeri, møde rebslager og sejlmager og få en gratis sejltur med ”Arne og Jørgen-jollen”, som har 50 års jubilæum i år. Der vil også være mulighed for at købe stegte ål, frikadeller, pandekager, is og drikkevarer.

Vikingeskibet Havhingsten dukker først op kl. ca. 15 om eftermiddagen, men indtil da kan du opleve præstationssejlads af de øvrige både. Skibene forlader Østby Havn i løbet af søndag den 21. august.

Der er gratis adgang til arrangementet som museumskoncernen ROMU og ”Arne og Jørgen”-lauget står bag. Det foregår på Østby Havn, Hammervej 28, 4050 Skibby.

Havhingsten. Foto: Kenneth Jensen.
Havhingsten i Roskilde Fjord.

Foto: KEJE.