Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
31. august 2016

Idrætsbyens svømmehal og udearealer i udbud

Byrådet har nu besluttet indholdet i svømmehallen og indholdet i første fase af boldbaner og udearealer. Opgaven med byggeriet sendes herefter i to udbud i efteråret.

Efter at have vedtaget helhedsplanen for idrætsbyen før sommerferien, skulle Byrådet på sit møde 31. august beslutte, hvad svømmehallen og udearealerne skal indeholde i idrætsbyens første fase.

Borgmester John Schmidt Andersen siger:

”Vi har nu nået endnu en milepæl i skabelsen af det nye idræts- og aktivitetsområde i kommunen. Vi har besluttet, hvilke elementer svømmehallen og hvad udeområderne skal rumme til glæde for borgere og svømmeklubberne og fodboldklubberne. Og jeg vil gerne takke foreningerne og idrætsrådet for et stort engagement i processen med at etablere første fase af idrætsbyen.”

Byrådet har – blandt andet på baggrund af input fra svømmeklubber, andre organiserede svømmehalsbrugere og borgere – besluttet, at svømmehallen skal bestå af et 25X25 meter bassin med 10 baner. Det bliver det første af sin art i Danmark.

Derudover indeholder planen for svømmehallen to varmtvandsbassiner og et modstrømsbassin til bl.a. teknisk træning og genoptræning. Herudover enkelte tilvalgsmuligheder. Omklædning og mødefaciliteter til fodboldklubberne lægges ind i samme bygning som svømmehallen.

Om udearealerne og boldbanerne besluttede Byrådet, at der i udbudsbeskrivelsen for fodboldfaciliteterne er et antal græsbaner, en kunstgræsbane og et stadion også med kunstgræs, samt et muligt aktivitetsområde for primært de selvorganiserede brugere af den nye Idrætsby.

Etablering af første fase

I løbet af efteråret 2016 udarbejdes udbudsmaterialet for henholdsvis svømmehal og udearealer. Herefter gennemføres en prækvalifikationsrunde for at sikre kvaliteten af de entreprenører, der skal indgå i en endelig budrunde. Udvælgelse af det endelige bud for henholdsvis svømmehal og udearealer forventes at foregå i det tidlige forår 2017.

For at sikre et godt og hensigtsmæssigt anlæg for de kommende brugere, vil repræsentanter fra foreningerne blive inddraget løbende i både udbudsbeskrivelse og udvælgelse af bud.

Find mere information om den kommende idrætsby her.