Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
24. august 2016

Få penge til bedre bredbånd

Fremtidens informationsbehov vil være så stort, at de gamle kobberkabler, som mange i dag har som internetforbindelse, ikke vil være i stand til at flytte tilstrækkelige mængder data. Derfor uddeler Energistyrelsen nu støttekroner til bedre bredbåndsforbindelser og man kan stadig nå at søge.

- I dag er min internforbindelse faktisk tilstrækkelig, siger Bendt Laursen fra Skuldelev og fortsætter:

- Men vi er nødt til at geare vores forbindelser til fremtidens behov. Derfor vil vi søge penge fra Energistyrelsens bredbåndspulje, fortæller han.

Halvdelen af grundejerne er interesserede

Bendt Laursen har sommerhus i Skuldelev og er samtidig formand for grundejerforeningen Stormgården samme sted. Som flere andre foreninger eller grupper i Frederikssund Kommune er Stormgården ved at forberede en ansøgning til Energistyrelsens bredbåndspulje. Den har til formål at understøtte udviklingen af bedre bredbånd i de områder af Danmark, hvor forbindelserne er for dårlige. Blandt Stormgårdens medlemmer har cirka halvdelen givet positivt tilsagn om at være med i projektet, der går ud på at Indhente tilbud fra teleudbyderne på bedre forbindelser og efterfølgende søge medfinansiering fra bredbåndspuljen.

- Når Energistyrelsen tager stilling til ansøgningerne, er der en række kriterier, der skal opfyldes, forklarer Bendt Laursen og fortsætter:

- Et af dem er antallet af omfattede ejendomme og tilslutningsgraden i området. Derfor er vi i grundejerforeningen Stormgården interesseret i at finde ud af, om der i vores nærområde er andre grupper eller foreninger, som gør sig de samme overvejelser, siger han.

Har betydning for værdien

Et andet krav fra energistyrelsen er at der skal være en egenfinansiering fra de deltagende husstande på minimum 2000 kr. Og det kan lyde som meget, men ifølge Bendt Laursen kan de penge være givet godt ud.

- Interessen for køb og salg af såvel helårs- som fritidsboliger afhænger også af hvor gode internetforbindelser, der er i området. For fritidsboliger lyder det måske overraskende, men når man opholder sig i sit sommerhus, vil man jo gerne kunne fungere på samme måde som på sin faste bopæl. Og selv om de gamle kobberkabler måske nok er tilstrækkelige i dag, så er vi nødt til at følge med tiden, så vi også har tilstrækkelig forbindelse i fremtiden, fastslår han.

Frist 31. oktober

Hvis du bor i et område, hvor du ikke har adgang til maksimalt 10 Mbit/s download og 2 mbit/s upload kan det være, at din adresse er med på Energistyrelsens liste over støtteberettigede adresser i Danmark. Puljen indeholder 80 mio. kr. for 2016, og inden man kan søge, skal man have annonceret sit projekt i tre uger på styrelsens hjemmeside. Der er ansøgningsfrist til Energistyrelsens bredbåndspulje den 31. oktober 2016.

Her kan du læse mere om hvordan man søger penge fra bredbåndspuljen.

Bredbånd. Foto: Kenneth Jensen.
Foto: KEJE.