Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
6. april 2016

Tre specialskoler samlet til Skolen i Herredet

Den gamle Ferslev Skole danner nu rammer om Skolen i Herredet. Tre små specialskoler er samlet et sted til glæde for både elever, lærere og pædagoger. De nye rammer giver nemlig nye muligheder.

Kort efter påske var Skolen i Herredet klar til at byde de lidt mere end 40 elever velkommen i nye lokaler på en ”rigtig skole” i stedet for mindre villalignende bygninger. Det er de tre specialskoleafdelinger Hanghøj, Bakketoppen og Svinget, som er samlet i Skolen i Herredet. Skolen hører under Jægerspris Skole, og er altså nu placeret i bygningerne på den gamle Ferslev Skole.

 - Eleverne er rigtig glade for at komme ind på en rigtig skole med skolegård og det hele. Det får dem til at identificere sig som skoleelever. Det tror jeg har en positiv effekt på eleverne, fortæller pædagogisk leder Christel Karaveli. Hun er glad for at både elever og personale nu er samlet på et sted.

 - Det er fordel at være samlet fordi det giver en bedre læringskvalitet. Der er flere øjne på eleverne og lærere og pædagoger har flere at sparre med. Det højner kvaliteten når der er mulighed for at spørge andre til råds og at vidensdele, siger Christel Karaveli.

Byrådet besluttede i september 2015 at de tre specialskoler skulle samles på en matrikel. Efter en ombygning af den gamle Ferslev Skole er bygningerne nu klar til at huse de lidt mere end 40 elever, 12 lærere og 12 pædagoger. At de tre skoler er samlet et sted giver nye muligheder i arbejdsdagen. Eksempelvis kan en lærer der tidligere har haft indskolingselever nu undervise en 5. klasse i historie. Arbejdet kan dermed blive mere varieret for medarbejderne. Men også eleverne ser nye muligheder.

 - Eleverne har glædet sig til at skolerne blev samlet her, og der har allerede været forslag fra dem om elevråd, brug af udearealer og muligheden for en cafe, fortæller Christel Karaveli.