Frederikssund Kommunes logo
8. april 2016

Stor interesse for Vingevandring

Godt 60 nysgerrige borgere fra Frederikssund og omegn var mødt frem på byggepladsen i Vinge, da Frederikssund Kommune torsdag aften den 7. april 2016 inviterede på vandring og fortælling om det store byudviklingsprojekt.

At der er stor interesse om Danmarks største byudviklingsprojekt – Vinge – ved Frederikssund kunne man forvisse sig om torsdag aften den 7. april ved pavillonerne på byggepladsen i Vinge. Lidt over 60 borgere havde tilmeldt sig turen, der bød på en velkomst ved Tina Tving Stauning, som er formand for Teknisk Udvalg i Frederikssund Kommune. Herefter et kort oplæg om projektet fra chefen for By og Landskab, Søren Smidt-Jensen og til slut to guidede vandreture i området.

Omkring 60 borgere havde taget imod invitationen til at komme på vandrertur i Vinge.
Omkring 60 borgere havde taget imod invitationen til at komme på vandrertur i Vinge.

Deltakvarteret og stationen

Visionen om Vinge er at skabe en by med op til 20.000 indbyggere i løbet af de næste 20 – 25 år. De første nye beboere begynder byggeriet af deres boliger i Deltakvarteret den 1. august, og det var blandt andet forberedelserne til dette kvarter, som borgerne fik lov at kigge nærmere på torsdag aften. Arkitekt Rikke Grendal Nielsen fra Frederikssund Kommune har været med til at slå stregerne til Deltakvarteret, og det var hende der var guide på vandreturen hertil. På turen ud til de næsten byggemodnede grunde kunne gæsterne også se det nystøbte brodæk til broen over deltaet som blev støbt for blot en måned siden.

Den anden guidede tur gik til Vinges kommende centrum, hvor den nye S-togsstation skal ligge. Her fortalte biolog Karin Helene Larsen om hvordan den eksisterende natur – herunder Tvinsmosen – vil blive bevaret og gøre Vinge til en by, der opstår i pagt med naturen. Projektleder Dorthe Jensen Da Silva forklarede blandt andet, at lokalplanerne for Vinge centrum er under udarbejdelse og vil komme i høring i løbet af sommeren.

Arkitekt Rikke Grendal Nielsen fortæller her om anlæggelsen af Deltakvarteret.
Arkitekt Rikke Grendal Nielsen fortæller her om anlæggelsen af Deltakvarteret.

Biolog Karin Helene Larsen og leder af Planafdelingen Dorthe Jensen Da Silva fortæller om området, der skal udvikles til Vinge centrum.
Biolog Karin Helene Larsen og leder af Planafdelingen Dorthe Jensen Da Silva fortæller om området, der skal udvikles til Vinge centrum.

Fik stillet nysgerrigheden

Nogle af dem der havde tilmeldt sig vandreturen var Finn Nielsen og Rita Jensen. De har boet i St. Rørbæk siden 1972 og går ofte ture i området.

- Vi har tilmeldt os af ren nysgerrighed, fortæller Finn Nielsen og fortsætter:

- Vi ville gerne høre noget om, hvornår der kommer forretninger i Vinge, for det vil være meget nemmere for os at tage cyklen og handle her i Vinge i stedet for at skulle hele vejen til Frederikssund.

De to var også med den gang der blev taget første spadestik i sommeren 2015 og ved de efterfølgende arrangementer, hvor arkæologer fortalte om udgravninger i området. Og det var godt at få stillet nysgerrigheden igen:

- Vi går ofte en tur her i omegnen, og det er rigtig rart at få en forklaring på, hvad tingene er her på byggepladsen, slutter Rita Jensen.

Frederikssund Kommune planlægger flere vandringer i området ved byggepladsen senere på året. Disse vandringer vil blive annonceret på kommunens hjemmeside www.frederikssund.dk.

Få mere at vide

Du kan læse meget mere om visionerne og se video om Vinge på www.byenvinge.dk. Du kan også følge byen Vinge på www.facebook.dk/byenvinge samt på Instagram.

De fremmødte fik også set det nystøbte brodæk på broen og deltaet.
De fremmødte fik også set det nystøbte brodæk på broen over deltaet.

Her er den guidede tur nået til det sted, hvor den fremtidige Vinge Station skal ligge.
Her er den guidede tur nået til det sted, hvor den fremtidige Vinge Station skal ligge.