Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
13. april 2016

Politikere og idrætsforeninger på inspirationstur

Fredag den 8. april tog 34 repræsentanter fra Byråd, Idrætsråd, idrætsforeninger og administration på studietur til tre idrætsanlæg uden for København. Her fik de ny inspiration til den kommende idrætsby i Frederikssund.

Turen gik til Gladsaxe Idrætscenter, Gentofte Sportspark og Lyngby Idrætsby. Alle tre steder er ældre idrætsanlæg, der indenfor de sidste år har gennemgået større udbygninger af forskellig karakter.

 - Det var interessant at se de forskellige nybyggede faciliteter og ikke mindst at høre om de overvejelser og erfaringer, der ligger bag. Alle de udfordringer der er, når man skal udbygge og renovere et ældre idrætsanlæg er vi jo så heldige at slippe for. Vi har nu en unik mulighed for, i et tæt samarbejde med idrætsforeningerne, at skabe en sammenhængende fremtidssikret idrætsby, fortæller en af deltagerne på turen, Morten Skovgaard, som er formand for Fritidsudvalget.

I Gladsaxe Idrætscenter er der anlagt en række nye fælles trænings- og legefaciliteter udendørs. De fungerer samtidig som afvandingsanlæg i forbindelse med store regnmængder. 

I Gentofte Sportspark har man skabt en transparent sammenhæng mellem den nye store opvisningshal og fodboldstadion ved hjælp af et fælles VIP-rum hvor man kan kigge ned til foldboldstadion på den ene side og hallen på den anden side.

I Lyngby Idrætsby er der gjort flere tiltag for at skabe et fælles anlæg, hvor mange foreninger er samlet og deler faciliteter til sociale klubaktiviteter, møder mm.

Se billeder fra de tre idrætsanlæg længere nede på siden, og læs mere om idrætsbyen på www.frederikssund.dk/idrætsby

Trænings- og legefacilitet for større børn og unge, Gladsaxe Idrætscenter. Foto: Kenneth Jensen.Trænings- og legefacilitet for større børn og unge, Gladsaxe Idrætscenter.

Trænings- og legefaciliteter der samtidig opsamler regnvand, Gladsaxe Idrætscenter. Trænings- og legefaciliteter der samtidig opsamler regnvand, Gladsaxe Idrætscenter. 

Opvisningshal, Gentofte Sportspark. Foto: Kenneth Jensen.Opvisningshal, Gentofte Sportspark.  

VIP-rum med udsigt til opvisningshal og fodboldstadion, Gentofte Sportspark.  VIP-rum med udsigt til opvisningshal og fodboldstadion, Gentofte Sportspark. 

Fodboldstadion (under halvtaget er der udgang fra VIP-rum), Gentofte Sportspark. Foto: Kenneth Jensen.Fodboldstadion (under halvtaget er der udgang fra VIP-rum), Gentofte Sportspark.

Opholdsområde med udsigt til multihal, Lyngby Idrætsby. Opholdsområde med udsigt til multihal, Lyngby Idrætsby.

Opholdsområde og opbevaringsskabe med udsigt til svømmehal, Lyngby Idrætsby. Opholdsområde og opbevaringsskabe med udsigt til svømmehal, Lyngby Idrætsby.  

Foto: SDJEN, KEJE og byggeplads.dk