Frederikssund Kommunes logo
28. april 2016

Musikskolen spillede for fulde huse

Der var fuldt hus til de tre forestillinger, og det var med rette at publikum var betagede af den rørende og vedkommende historie. Musikskolens orkester bestående af 45 elever og lærere har sammen med de 160 børn fra 4. klasse gennem længere tid øvet sig i musik og tekst. 1.100 borgere fik sig således en dejlig oplevelse i Gymnasiets sal onsdag den 27. april. 

En rejse fra mørket mod lyset

Historien er enkel og almengyldig: en rejse fra mørket mod lyset; de sorte kapper, der drager ud for at erobre, indtage og bestemme. De rare landsbyboere, der lever fredsommeligt og stille. De sorte kapper kommer til byen og vil indtage den, det kommer til et stort slag - alle falder til jorden, for som i alle krige har alle tabt!

Men en prins med kappe på en prinsesse fra landsbyen vågner op, og de får øje på hinanden, ser at de i virkeligheden er ens, ser at de er hinandens spejlbillede: Som mennesker vil vi det samme, og kan ikke leve uden hinanden. Kapperne falder til jorden, og alle mødes og danner regnbuens farver.

Slutscenen på ALBA.
Slutscenen på ALBA.

Iflg. musikskolens leder, Gitte Graarup, har det været en god oplevelse for 4. klasserne at være en del af et stykke, hvor de har været på scenen uafbrudt i 35 minutter og været med til at skabe stemning og spænding.

 - For Musikskolens velspillende ALBA-orkester har det været lærerigt at indgå i en akkompagnerende rolle. Jan Sommers musik er usædvanlig udtryksfuld og musikken er arrangeret således, at de enkelte instrumentgrupper træder frem på bedste vis, både solo og sammen, fortæller musikskolelederen.

Det var Jan Sommer selv der dirigerede mens Gitte Grarup stod for iscenesættelse og instruktion.

Foto: BIRAN.