Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
20. april 2016

Helhedsplan for ny idrætsby nærmer sig

Onsdag den 20. april drøftede Byrådet de første ideskitser til en helhedsplan for den kommende idrætsby i Frederikssund.

Ideskitserne gav anledning til mange spændende og konkrete snakke, da Byrådet onsdag aften var samlet til temamøde om helhedsplanen for den kommende idrætsby. Eksempelvis hvordan grunden skal disponeres, hvordan landskabet udnyttes bedst, hvordan der tages højde for fremtidige behov, og hvordan der sikres sammenhæng i første fase af byggeriet.

 - Vi har nu haft en rigtig god dialog i Byrådet om de tre spændende idéskitser der ligger lige nu. Jeg ser meget frem til at se en endelig helhedsplan hvor alle de gode og nytænkende ideer fra de tre idéskitser er samlet, så vi får en idrætsby der giver alle borgere i kommunen optimale muligheder for at dyrke idræt – enten på egen hånd eller som medlem i en idrætsforening, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Input fra brugere og borgere

Fra den 25. februar til den 10. marts sendte Byrådet forslaget om den kommende idrætsby i forudgående offentlighedsfase, hvor alle borgere havde mulighed for at indsende ideer, ønsker og kommentarer til bl.a. adgangsforhold, hensyn til natur og beboelsesområder samt placering af faciliteterne i idrætsbyen. Kommunen modtog 21 høringssvar som indgår som vigtige input i det videre arbejde omkring den endelige helhedsplan for idrætsbyen.

Alle berørte idrætsforeninger og kommunens idrætsråd har desuden været inddraget tæt i processen og blev den 31. marts præsenteret for de samme tre skitser, som Byrådet drøftede onsdag aften.

 - Vi er meget glade for, at kommunen har valgt at prioritere et så stort og visionært idrætsbyggeri, der ligger helt i tråd med Idrætsrådets vision om en øget centerdannelse for idrætsfaciliteterne i kommunens hovedbyer. Det har været spændende at være inddraget så tæt i processen med at undersøge og overveje, hvad den nye idrætsby skal indeholde af faciliteter, fortæller formand for Idrætsrådet Annelise Hansen.

Læs mere om de tre skitser.

Det er det prisbelønnede arkitektfirma Keingart der er rådgivende arkitekt på projektet, og som står bag de tre idéskitser til idrætsbyen.

Frem til Byrådets endelige beslutning af helhedsplanen 22. juni vil Keingart sammen med administration, idrætsforeninger og repræsentanter fra Byrådet arbejde på at udvikle en endelig helhedsplan der forener alle de gode ideer og input fra processen, og samtidig tager hensyn til områdets tekniske og planmæssige forudsætninger.

Fakta om arkitekterne:

Arkitektfirmaet Keingart har tidligere vundet Den Internationale Olympiske Komites (IOC) guldmedalje for et udendørs idrætsanlæg ved Syddansk Universitet. Guldmedaljen blev vundet i konkurrence med byggeriet fra VM i fodbold i Brasilien og Vinter-OL i Rusland.

Fakta om idrætsbyen:

Når idrætsbyen står færdig skal den rumme følgende nuværende faciliteter: Frederikssund Svømmehal, foldboldbaneanlægget ved Bjergvej og idrætsanlægget på Kalvøen (Frederikssundhallen).

Byggeriet vil af hensyn til økonomien blive opdelt i flere faser, og ingen af de eksisterende faciliteter nedlægges før de nye står klar. Første fase vil bestå af svømmehal, et antal fodboldbaner samt klubfaciliteter. Første spadestik på disse byggerier forventes at blive taget i løbet af sommeren 2017.