Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
4. april 2016

Farvefeber på Willumsen

J.F. Willumsen er ofte blevet kaldt farvetosset og skinger i sin brug af farver. Han er kendt for sine store farveflader og heftige farvemodsætninger. Med udstillingen FARVEFEBER der åbner den 19. april 2016 ser vi Willumsens markante farvepalet fra nye vinkler.

Nok var Willumsens farveunivers sprudlende, men hans arbejdsproces var yderst disciplineret. Få kunstnere har som Willumsen lavet sine egne indgående farvestudier, og frembragt så mange farveprøver i processen frem mod det endelige værk. På udstillingen viser museet et udpluk af hans sirligt nedføjede optegnelser, og stiller skarpt på hans farvetekniske eksperimenter der førte til mere en 70 unikke farveblandinger.

Livets farve er gul

Willumsen havde et intenst forhold til farven gul. Han kaldte den ”mit livs farve”. Månelyset skinner gult på natbillederne fra Venedig, ligesom lampen lyser gult over Aftensuppen. Den flouriserende gule optræder i mange nuancer gennem hele hans virke. Men farvefeberen slog også ud i grønne, røde og blå farver.

Udstillingen udspringer af et samarbejde med Flügger om at udvikle en farvepalet med nogle af Willumsens mest markante farver. Flügger har der udover udviklet en række baggrundsfarver tilpasset til den Willumske farvepalet. Wolmer Gruppen står for at farvelægge museets vægge i disse farver, så samspillet mellem væg og værk bliver en del af FARVEFEBER.

Farvefeber og farvepalette på Willumsen
Eksempler på den nye Willumsenske farvepalette.

På tur gennem farveuniverset

FARVEFEBER er en tur gennem Willumsens farveunivers, hans arbejdsmetoder og inspirationskilder, men også en mulighed for at undersøge og afprøve hvordan farver påvirker os.

Gennem overraskende sanselige forløb, tests og besøg i vores farvelab får publikum mange slags farveoplevelser.

Udstillingen på J.F. Willumsens Museum på Jenriksvej 4 i Frederikssund åbner for publikum onsdag den 19. april 2016, og kan ses i museets åbningstid frem til 21. august 2016.