Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
26. december 2016

Status på beredskab ved forhøjet vandstand

Den forhøjede vandstand i fjordene, når ifølge prognoserne sit maksimale niveau natten til tirsdag. Watertubes er udlagt i Hyllingeriis og er i gang i Frederikssund og kommer ved Kignæshallen. Sand og sandsække kan afhentes ved depoter i kommunen. 

Watertuben er klar i Hyllingeriis. Foto: Kenneth Jensen.Watertuben er klar i Hyllingeriis.

Seneste prognose fra mandag kl. 7.00 for maksimale forhøjede vandstand natten til tirsdag er 172 cm. for Frederikssund Syd (målestationen ved Marbæk), Roskilde 183 cm., samt for Isefjord (Holbæk 165 cm. og Hundested 143 cm.).

Watertubes lægges lige nu ud i Frederikssund – se nyhed.

Watertubes er lagt ud i Hyllingeriis – se nyhed.

Beredskabet er i gang med at udlægge Watertubes i Frederikssund. Foto: Kenneth Jensen.Beredskabet er i gang med at udlægge Watertubes i Frederikssund. 

Herefter lægges watertubes omkring Kignæshallen.

Der vil være frivillige i indsatsområderne til at svare på spørgsmål.

Sand og sandsække

Sand og sandsække kan hentes ved nedenstående depoter. Der vil være en maskine til stede som borgerne kan benytte til at fylde sand i sækkene. Der vil også være allerede fyldte sække i begrænset omfang. Vi appellerer til, at man hjælper de medborgere, der ikke selv er i stand til at fylde og håndtere sandsække. Hvis nogen ønsker at være frivillige til at hjælpe med dette, kan man møde op ved depoterne.

  • Kulhuse: For enden af Barakvejen ved bus-vendepladsen.
  • Tørslev Hage: Hjørnet af Granbrinken/Gammel Færgegårdsvej
  • Færgevej, Fasanvej, Harevej og Egernvej i Frederikssund: Hjørnet af Fasanvej og Slåen Bakke Alle
  • Dalby Huse: Dalby Strandvej ved p-pladsen for enden af vejen.
  • Over Dråby Strand: Lille Strandvej ved p-pladsen 

P.t. vurderes Kronprins Frederiks Bro at være farbar under den kommende storm og forhøjede vandstand. Lukkes den meddeles dette på hjemmeside, se www.frederikssund.dk/kriseinformation og kommunens facebookside www.facebook.com/frederikssundkommune

Beredskabet kan kontaktes på 47 37 61 00.

Opdateret 26. december kl. 13.05:

Hos Vej og Park, Smedetoften 4 i Frederikssund er frivillige velkomne til at give et nap med til at fylde sandsække. Herfra kan der også hentes sandsække.

Allerede søndag aften begyndte borgere at hente sandsække hos Vej og Park på Smedetoften. Foto: Kenneth Jensen.Allerede søndag aften begyndte borgere at hente sandsække hos Vej og Park på Smedetoften.

Foto: KEJE.