Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
1. december 2016

Nyt udendørs trænings-område på vej til Slangerup

Et udendørs træningsområde der inviterer byens børn, voksne og ældre til at mødes under åben himmel til funktionel træning. Det er drømmen i Slangerup, og nu har Fritidsudvalget sagt ja til, at drømmen kan blive virkelighed.

Fritidsudvalget har nemlig godkendt en ansøgning om 810.537,25 kroner til et street workout projekt fra firmaet Kompan. Træningsarealet skal placeres på det grønne areal, lige når man kommer ud af bagdøren ved Slangerup Idræts- og Kulturcenter. Der har indtil nu ligget et ubrugt grønt areal ved den gamle daginstitution Sælen, som nu får nyt liv og åbnes op for alle, der har lyst til at udfordre sig selv med funktionel træning og motorik.

Det er Slangerup Skole, Slangerup Klatreklub, SOIF Fodbold og Slangerup Badminton Klub der har ansøgt om midlerne til de udendørs træningsfaciliteter.

- Jeg synes, at det er en rigtig spændende idé. Jeg kan godt lide de muligheder, det giver for at træne. Mange vil genkende redskaberne fra fitnesscenteret, og der bliver både mulighed for at løfte kettlebells, bruge en crosstrainer eller lave pull ups i slyngetræneren, fortæller Morten Skovgaard (V), formand for Fritidsudvalget.

Det nye træningsareal ved Slangerup Idræts- og Kulturcenter har masser af muligheder for udendørs træning.Det nye træningsareal ved Slangerup Idræts- og Kulturcenter har masser af muligheder for udendørs træning. Foto: Kompan

Muligheder for alle

Street workout området kommer til at byde på forskellige træningsmuligheder. Målet med projektet er således at skabe et interessant og aktivt miljø mellem skolen og idræts- og kulturcentret, hvor både foreningernes medlemmer, skolens elever og forbipasserende kan lave opvarmning, cirkeltræning, styrketræning og motoriktræning.

- Det nye street workout-område vil være for alle typer idrætsudøvere og motionister, både de erfarne og nybegynderne. Der hører en app til, som både kan inspirere til en masse nye funktionelle øvelser og samtidig vejleder den enkelte til at tilpasse øvelsen til ens individuelle niveau.. Det vil være en god hjælp til dem, der ikke har været vant til at træne i for eksempel et fitnesscenter, siger Morten Skovgaard. Han tilføjer:

- Er man forældre til et barn, der går til en fritidsaktivitet i Slangerup Idræts- og Kulturcenter, kan man jo passende bruge ventetiden på selv at træne på det nye street workout. Der er en god mulighed for at få klaret sin egen træning, mens børnene er optaget af deres fritidsaktivitet.

Street workout området kommer til at ligge lige bag Slangerup Idræts- og Kulturcenter, hvor det vil være nemt tilgængeligt for alle, der har lyst til at bruge det.

Det er muligt for alle at bruge træningsfaciliteterne - både de erfarne idrætsudøvere og nybegyndere vil kunne bruge dem.Det er muligt for alle at bruge træningsfaciliteterne - både de erfarne idrætsudøvere og nybegyndere vil kunne bruge dem. Illustration: Kompan