Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
19. december 2016

Nyt torv ved Vandkunsten

Området ved Vandkunsten i gågaden i Frederikssund er nu omdannet til et mindre torv, hvorfor det ikke længere er muligt at køre fra Kirkegade til gågaden. Torvet er markeret med to nye træer, placeret i runde kummer med indbygget bænke.

Det nye torv er et tiltag som Frederikssund Kommune har taget for at skabe byliv og grønne rum i bymidten.

- Jeg er stolt over at vi er kommet videre med forskønnelsen af vores kommune. Det er alt sammen et resultat af vores grundige gennemgang af hvilke forbedringsmuligheder der er i kommunens fire større byer: Jægerspris, Skibby, Slangerup og Frederikssund. Her i Frederikssund vil vi blandt andet give gågaden et grønt ansigtsløft, og skabe flere rum til ophold og samvær. I den forbindelse vil vi også kigge på Bløden, som skal gøres til et endnu bedre rekreativt og grønt område i byen, siger Tina Tving Stauning, formand for Teknisk Udvalg.

Kørsel forbudt

De store kummer med træer tjener også det formål at begrænse den ulovlige trafik, der har været i gågaden.

- Vi ønsker at bevare gågaden som et sted, hvor man kan færdes uden fare for at blive kørt ned og desuden er flisebelægningen ikke dimensioneret til meget trafik, siger teamleder Henriette Andersen.

I gågaden er varekørsel til forretningerne tilladt i tidsrummet fra klokken 5.00 til 11.30. Det er med biler op til 3500 kg. Taxikørsel er tilladt fra klokken 22.00 til 6.00 og endelig er cykling tilladt fra klokken 19.00 til 9.00.

Træerne i kummerne er sponsoreret af den lokale planteskole Fasters Have.