Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
8. december 2016

Nyt planlægningsgrundlag for skolepædagogernes arbejdstid

Frederikssund Kommune og pædagogernes fagforening BUPL har i fællesskab udarbejdet et planlægningsgrundlag for skolepædagogernes arbejdstid. Planlægningsgrundlaget træder i kraft 1. januar 2017.

Efter at kommunens lærere fik et planlægningsgrundlag for deres arbejdstid i maj 2016 er det nu blevet skolepædagogernes tur. Planlægningsgrundlaget sætter rammerne for, hvordan arbejdstiden skal tilrettelægges, og der er blandt andet sat minimumstid af til forberedelse, som pædagogen efter aftale med sin leder kan bruge på skolen, i hjemmet eller et tredje sted. Der er også afsat to timer om ugen til teamforberedelse.

Skolepædagogerne har med folkeskolereformen fået en udvidet og endnu mere central rolle i folkeskolen. Pædagogerne skal blandt andet understøtte elevernes personlige udvikling og har en vigtig rolle i forhold til elevernes trivsel i skolen.

- Planlægningsgrundlaget for pædagogerne er en naturlig konsekvens af Byrådets beslutning om at indgå et planlægningsgrundlag for lærerne. Skal det lykkes at nå i mål med reformens målsætninger, er det vigtigt, at der er tillid, dialog og samarbejde i folkeskolen. Og det gælder naturligvis både lærere, pædagoger og øvrige ansatte. Derfor er jeg glad for, at vi nu får et planlægningsgrundlag for skolepædagogerne også. Det kan være med til at sikre et godt og attraktivt arbejdsmiljø, siger børne- og skolechef Paw Holze Nielsen.

Ligesom i lærernes planlægningsgrundlag er tillid og dialog mellem medarbejder og leder et vigtigt element i planlægningsgrundlaget for skolepædagogerne. Det gælder både i forbindelse med forberedelse og arbejdsopgaver.

- Samarbejdet mellem pædagoger, lærere og ledere er allerede veludviklet. Men med det her planlægningsgrundlag bliver rammerne gjort tydelige for alle, siger Paw Holze Nielsen.

Planlægningsgrundlaget er gældende for ét skoleår ad gangen. Det skal derfor evalueres i maj 2017, og derefter skal der tages stilling til, om det skal videreføres til skoleåret 2017/2018.

Der er stor tilfredshed med det nye planlægningsgrundlag for skolepædagogernes arbejdstid hos både BUPL og Frederikssund Kommune. Her ses faglig sekretær i BUPL, Annette Bisgaard, børne- og skolechef i Frederikssund Kommune, Paw Holze Nielsen og fælles tillidsrepræsentant for pædagogerne, Mette Wittenburg.Der er stor tilfredshed med det nye planlægningsgrundlag for skolepædagogernes arbejdstid hos både BUPL og Frederikssund Kommune. Her ses faglig sekretær i BUPL, Annette Bisgaard, børne- og skolechef i Frederikssund Kommune, Paw Holze Nielsen og fælles tillidsrepræsentant for pædagogerne, Mette Wittenburg.