Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
1. december 2016

Kulturstier er en succes i børnehusene

Det har været en stor succes at lade de fire- og femårige opleve kultur og natur på tætteste hold, når de har besøgt lokale kulturinstitutioner som en del af projektet Kulturstier.

Faktisk har det været så stor en succes, at det fra august 2016 er blevet et fast tilbud til alle børnehusene i Frederikssund Kommune. Kulturstier har eksisteret siden 2014, hvor det begyndte som et udviklingsprojekt i syv børnehuse. I 2015 blev projektet udvidet til alle kommunens børnehuse, men var stadig et udviklingsprojekt.

Hvert børnehus møder kulturen på flere måder. De fireårige møder biblioteket, Fasangården og Musikskolen og de femårige møder Willumsens Museum og Frederikssund Museum Færgegården.

En del af succesen er det arbejde, pædagogerne laver både før og efter besøgene på kulturinstitutionerne. Det pædagogiske personale kan nemlig forstærke børnenes møde med kultur ved at tale med børnene om, hvad det er, de skal opleve. En hjælp til dette er Kultursti-kufferterne, som indeholder materiale fra de forskellige tilbud, og som gør det nemt at tale med børnene om den oplevelse, der venter dem.Børnehusene i Frederikssund Kommune er glade for Kulturstier, der giver børnene forskellige kulturelle oplevelser.Børnehusene i Frederikssund Kommune er glade for Kulturstier, der giver børnene forskellige kulturelle oplevelser.

Kulturstiers fem oplevelser

Frederikssund Bibliotekerne

De fireårige besøger deres lokale bibliotek, hvor de kommer rundt i huset og får læst en historie højt. Historien inspirerer til leg, lyst til at lytte og sprogets magi. Desuden understøtter biblioteket børnenes besøg i de øvrige kulturinstitutioner med apps og litteraturforslag.

Naturværkstedet

På naturværkstedet lærer børnene om dyr. De bevæger sig som dyr, leger dyr og finder dyr i skoven. Når børnene går ud i skoven sammen med naturvejlederne, kommer motorikken mere på prøve og alle sanser tages i brug – her skal de finde, røre og lytte til krible-krable-dyr.

Musikpatruljen fra Musikskolen

Musikskolens musikpatrulje, der består af en violinist, en tværfløjtenist og en kontrabassist, kommer på besøg og spiller for og med børnene, synger og engagerer børn og pædagoger med hjerte, hjerne og krop.

ROMU / Frederikssund Museum Færgegården

De femårige rejser her tilbage i tiden og prøver, hvordan det var at bo, spise og arbejde i oldtiden. Forløbet foregår primært udenfor, hvor børnene ”tænder bål”, skyder med bue og pil, laver mad, synger og danser – på den måde, man gjorde dengang.

J.F. Willumsen Museum

På museet kommer børnene på kunstsafari og besøger fire-fem værker. Børnene går på opdagelse i de fantasifulde værker med en kunstkikkert, og den magiske billedramme sender dem ind i kunstens eventyrlige verden. De tegner fantasivæsener, bevæger sig til musik, mærker ting på billedet og eksperimenterer med farver.