Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
22. december 2016

Godt samarbejde skabte Frederikssund Teaterfestival

I uge 48 var der teaterfestival i Frederikssund Kommune. Det blev en uge fyldt med forestillinger og aktiviteter, og mere end 2700 publikummer fik en teateroplevelse – heraf 1200 børn i skoler og dagtilbud.

- Vi har haft en rigtig god teaterfestival. Vi spillede tre forestillinger for skoleelever, blandt andet på Trekløverskolen afdeling Falkenborg. Der var nogle af eleverne, der blev så begejstrede, at de dagen efter kom ned til os i Teatertasken i Parkteatret og spurgte, om der var noget de kunne gøre på teatret, fortæller Karen Nielsen, bestyrelsesmedlem i TeaterTasken.

Alle samarbejdspartnere har haft positive oplevelser, også selvom enkelte arrangementer måtte aflyses på grund af manglende tilmelding. Og for alle de involverede var ugen afslutningen på et godt og givende samarbejde.

Formålet med en teaterfestival er at vise, hvor mange gode teatertilbud, der findes lokalt. Festivalen skal være med til at styrke lysten til at opleve scenekunst live - hvad enten det er professionelle eller amatører, der optræder. Ideen om en Frederikssund Teaterfestival opstod i kølvandet på Aprilfestivalen, der i 2015 fyldte kommunen med teater.

Det har været muligt at skabe en festival, fordi de lokale aktører har skudt aktiviteter i en fælles pulje. Der har været tale om et givende samarbejde mellem skoler, dagtilbud, teaterforeninger, amatørscener, kulturinstitutioner, det lokale professionelle TeaterTasken med flere.

Ny festival på nyt tidspunkt næste år

Med en veloverstået Frederikssund Teaterfestival 2016 er der allerede nu planer om endnu en festival næste år. Fritidsudvalget godkendte den 30. november, at der afsættes 20.000 kroner af Kulturpuljen 2017 til endnu en teaterfestival næste år, der vil være med til at give kommunens borgere mulighed for at opleve teater i mange afskygninger.

Samarbejdspartnere har også udtrykt ønske om, at der bliver en teaterfestival i 2017. Dog har de ønsket, at den holdes tidligere på året end uge 48.

- Det er dejligt at høre, at årets teaterfestival skaber god energi hos de mange frivillige, der til daglig yder en stor indsats for teater lokalt. Og det er godt, når vi som kommune kan være med til at understøtte og styrke samarbejder på tværs, siger Morten Skovgaard (V), formand for Fritidsudvalget.

Samarbejdspartnerne

Følgende aktører har bidraget til Frederikssund Teaterfestival 2016: Jægerpris Amatør Scene, Slangerupscenen, Frederikssund Børneteaterforening, Frederikssund Teaterforening, Teatertasken, Frederikssund Vikingespil, Danske Seniorer, Thinghøjs Boghandel og Frederikssund Bibliotekerne.

Slangerup børnehuses børn er klar til forestillingen Den lille pige med svovlstikkerne.Slangerup børnehuses børn er klar til forestillingen Den lille pige med svovlstikkerne.
Foto: Ditte Bentzen