Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
5. december 2016

Åbning af nye boliger i Omsorgscenter Pedershave

Omsorgscenteret Pedershave har gennemgået en udvidelse og kan snart byde nye beboere velkommen.

Indflytningen i de 36 nye boliger vil ske løbende med start i januar. Pedershave vil dermed komme til at rumme i alt 96 moderne plejeboliger. De første, der flytter ind, er beboere fra det nuværende Haven. De nye boliger på Pedershave er bl.a. designet til at huse mennesker med demens.

Til glæde for både de nye men også de nuværende beboere, der har kunnet se frem til byggeriets afslutning, vil det fra det nye år være muligt at gå turer i centerets nyanlagte sansesti.

Formand for Velfærdsudvalget, Kasper Andersen, glæder sig over udvidelsen af Pedershave:
”Jeg har fulgt byggeriet nært som medlem af følgegruppen. Vi har haft en god og inddragende proces med beboere, pårørende og plejepersonale for at indrette byggeriet med udgangspunkt i beboernes behov. Bygningen har en smuk udformning og hænger flot sammen med det eksisterende byggeri, og jeg synes bestemt, at vi kan være stolte af resultatet”.

Centerleder Henriette Thomsen glæder sig også til at tage imod de nye beboere:
”Det er dejligt, at byggeriet har fulgt tidsplanen, og at vi nu kan tilbyde flere borgere et trygt, aktivt og glædesfyldt liv på landet, som er Pedershaves vision”.

I tilblivelsen af de nye boliger har der været fokus på at udnytte relevante velfærdsteknologiske hjælpemidler; eksempelvis svingbare vaske, som kan gøre toiletbesøg til en nemmere og mere selvstædig oplevelse for bevægelsesbesværede beboere. Dertil har der været fokus på at skabe trygge og brugbare fællesrum både inde og ude.

Der vil være indvielse af den nye tilbygning den 9. februar 2017.

Første etape af byggeriet af Pedershave var færdig i 2010. Nu er også anden etape færdig. Foto: Kenneth Jensen.Første etape af byggeriet af Pedershave var færdig i 2010. Nu er også anden etape færdig.

Foto: KEJE