Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
22. september 2015

Parcelhusdrømme søges

Bor du i parcelhus? Eller er du vokset op i et? Måske har du været selvbygger, og har stadig billederne fra dengang I støbte fundament til det nye hus?

Søndag den 27. september kl. 13.00 til 16.00 byder Frederikssund Lokalhistoriske Arkiver og Frederikssund Museum indenfor til en indsamlingscafé på Frederikssund Museum.

Museet og arkiverne sætter spot på livet i parcelhuset fra 1960 til i dag og efterlyser gode historier, genstande og fotos fra de seneste 50 års hverdagsliv.

74 nye huse om dagen i 20 år

Fra 1960 til 1980 blev Danmarks bebyggede areal mere end fordoblet, og over halvdelen af de nye boliger var parcelhuse. I alt blev der opført 450.000 nye huse, svarende til 74 nye huse hver dag!

Havde man lagt alle de nye villakvarterer sammen, havde de dækket et areal på størrelse med Bornholm. Med andre ord har de fleste af os stiftet bekendtskab med parcelhuset: Bor vi ikke selv i et, kender vil helt sikker nogen der gør.

 - Derfor efterlyses især billeder og genstande der knytter sig til boligen. Så hvis du kan huske konfirmationen i vinkelstuen, har billeder af familien rundt om kaffebordet i udestuen, eller skal udskifte den gamle arkitektlampe fra 1982 håber vi, at du vil lægge vejen forbi Frederikssund Museum, siger museumsinspektør Naomi Pinholt. Museet byder på en kop kaffe eller te og en småkage.

Der er gratis entré til arrangementet.