Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
29. september 2015

Markfirben får ny bolig på Tørslev Hage

Det er blevet flyttedag for de små markfirben på Tørslev Hage. Der er blevet lavet nye boliger til dem i form af fine grus- og stenbunker. Kom og vær med når 20 små krabater flytter ind.

Det sker torsdag den 1. oktober kl. 12.00. Mødestedet er Kysttoften ved Gl. Færgegårdsvej.

Vejdirektoratet vil sammen med vores rådgiver Amphi Consult slippe omkring 20 små markfirben ud i deres nye omgivelser. Allerede i sidste uge flyttede nogle af firbenene ind i stenbunkerne, og de har taget deres nye bolig til sig.

Markfirbenet er strengt beskyttet, og der er fundet masser af dem på Tørslev Hage. I alt er der indfanget omkring 200 små unger.  

- Da man ikke kan flytte voksne markfirben har Vejdirektoratet og vores konsulent været ude og indfange ungerne i august og i begyndelsen af september måned, og de er nu klar til at blive sluppet fri igen, fortæller Agnete Jørgensen, biolog i Vejdirektoratet.  

- Vi lægger i Vejdirektoratet stor vægt på at skabe gode vilkår for naturen og dyrelivet i forbindelse med anlægsprojekter, og derfor er vi i gang med en række miljøtiltag på projektet med en ny fjordforbindelse syd for Frederikssund. Det at etablere nye levesteder for markfirben er kun ét tiltag - derudover skal vi blandt andet etablere nye naturområder og en række vandhuller, forklarer Agnete Jørgensen.    

Dette arbejde er en af de mange forberedende opgaver, der skal løses inden Vejdirektoratet kan gå i jorden med den kommende motortrafikvej og fjordforbindelse over Roskilde Fjord.  

Alle er velkomne til at komme og se de små markfirben blive sat fri.