Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
8. september 2015

Finansiel rådgiver til udbudsproces for Vinge Centrum valgt

Blandt seks bydende er Ernst & Young blevet valgt til opgaven som finansiel rådgiver for udbudsprocessen for Vinge Centrum. Firmaet skal yde Frederikssund Kommune finansiel service i forbindelse med det kommende investorudbud af Vinge Centrum.

I forhold til investorudbuddet er der lige nu en proces i gang om investoridentifikation og investorgodkendelsesproces. Den del udløber 5. november 2015, hvorefter investorudbuddet gennemføres primo 2016.

Teamet fra Ernst & Young har i dag præsenteret sig i et møde med Frederikssund Kommunes borgmester John Schmidt Andersen. Efter mødet udtaler John Schmidt Andersen:

- Jeg er overordentlig tilfreds med præsentationen og teamets kompetencer. Ernst & Young har løst lignende opgaver, og jeg er sikker på at vi har fået den samarbejdspartner, der kan bringe udbuddet i mål for Byrådet.

Erfaringerne omfatter blandt andet rådgivning af myndigheder og statsejede virksomheder i store og komplekse ejendoms- og infrastrukturprojekter. Ligeledes har firmaet stor erfaring som finansiel rådgiver for private konsortier, blandt andet i forbindelse med tilbudsafgivelse eller køb af fast ejendom.

Ernst & Young har sammensat et team af konsulenter og rådgivere, der repræsenter alle relevante grene af firmaets omfattende virksomhed. Torben Hartz, der er ansvarlig for opgaven fra Ernst & Youngs side, udtaler efter mødet med Frederikssund Kommune:

- Ernst & Young kvitterer for en yderst spændende opgave og for byrådets engagement og ambitioner. Det er tydeligt, at Frederikssund Kommune er meget opmærksom på balancen mellem politiske ambitioner og markedets holdninger, og det er positivt at kommunen allerede på nuværende tidspunkt har vist et meget omfattende engagement i udviklingen af Vinge.

Fakta
Vinge Centrum består af et område med 183.000 byggeretsmeter. 1. etape udgør 30.000 etagemeter, inklisiv Vinge Station. Etapen består at boliger, private som almennyttige, erhvervslokaler, detailhandel og et antal offentlige kvadratmeter, til børnehus, multisal til konference og teater/koncerter, kampsportscenter, erhvervs og udstillingscenter og bibliotek. 1. etape skal bygges i 2016/17. 2. og 3. etape skal realiseres inden for en tidshorisont på fem år herefter.

Ernst & Young er en af verdens førende rådgivnings- og revisionsfirmaer. Virksomheden har 185.000 medarbejdere, heraf ca. 1.700 i Danmark. Ernst & Young er en global virksomhed med kernekompetencer inden for rådgivning af finansielle, processuelle og organisatoriske forhold. De tre nøglemedarbejdere på opgaven i Frederikssund er Torben Hartz, engagement partner, Asser Olesen, projektleder og ejendomsekspert, Jakob Eriksen.