Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
2. oktober 2015

Skoledåb med fest, musik og godter

Onsdag den 30. september besluttede Byrådet navnene på de fem nye, sammenlagte skoler i Frederikssund Kommune. Forud for beslutningen er gået knapt et par måneder med konkurrence om de nye navne, der gav 322 navneforslag.

I dag blev spændingen så udløst for eleverne på skolerne, der fik at vide hvad deres skoler skulle hedde.

De nye skoler havde selv valgt hvordan de ville fejre ”dåben”.

Ny skole, nye muligheder

Fjordlandsskolen i Hornsherred lagde for. Her mødtes alle klokken 10.00 i Marbækhallen iført nye t-shirts med skolens navn påtrykt.

Skolen er en sammenlægning af Marbækskolen, Skuldelev Skole og Solbakkeskolen, og fra Skuldelev og Dalby kom der elever i Partybusser for at tage del i festivitassen.

Inde i hallen var der foruden afsløring af det nye navn også urpremiere på skolens nye sang – sangen om Fjordlandsskolen – med tekst af musiklærer Martin Thaning Petersen til musikken fra Mariehønen Evigglad. Sangen starter naturligvis med at hylde den nye skole med verset:

Ved mark og eng og sø og skov,
og ikke langt fra byens torv.
Det ligger vores fælles ven,
og Fjordlandsskolen hedder den.

Syngende børn i Marbækhallen. Foto Kenneth Jensen.

Børn fra Fjordlandsskolen i ens t-shirts. Foto Kenneth Jensen.

Kikkert-dreng. Foto Kenneth Jensen.
Syngende og feststemte børn i Marbækhallen.

Det var da også en glad skoleleder, Gitte Reimann, der tog imod i Marbækhallen:

 - Det ser festligt ud, og jeg bliver helt glad for at se så mange børn og voksne samlet her i dag sagde hun, og fortsatte:

 - Vi er blevet én skole med tre afdelinger: Afdeling Skibby, Afdeling Dalby og Afdeling Skuldelev. Nu hedder vi Fjordlandsskolen, og det er et rigtig flot navn. Det er valgt blandt rigtig mange gode forslag af et udvalg hvor både lærere, pædagoger, forældre og elever var med til at vælge navnet, og alle var enige om at vælge netop dette navn, som er foreslået af Tina Olsen i Ferslev.

 - Navnet siget noget om hvor skolen ligger, og hvis man lige lukker øjnene et øjeblik og ser hvilke billeder det danner, så kommer man måske til at se grønne bakker, skov, strand og måske også solskin og kig ud over fjordene.

 - Målet for den nye skole er at alle elever skal blive så dygtige som I overhovedet kan, og at vi passer rigtig godt på hinanden og er glade for at være her. 

Skoleleder Gitte Reimann. Foto Kenneth Jensen.
Skoleleder Gitte Reimann.

Mulighed for nye kammeratskaber

Både skoleleder Gitte Reimann og formand for skolebestyrelsen, Marianne Hedegaard, betonede også elevernes mulighed for at danne nye venskaber og kammeratskaber i den nye, større skole. 

Gitte Reimann sagde blandt andet at hun håber at kunne samle alle lærere, pædagoger og elever engang imellem.

 - Det giver muligheder for at knytte nye venskaber, og lære nye mennesker at kende. Og ny venner og kammerater kan man aldrig få nok af.

Marianne Hedegaard talte om at nogle af eleverne har fået nye klassekammerater.

 - Det har været en af de bedste ting, at I får lov til at prøve noget helt andet end I har været vant til, og til at få nye klassekammerater. 

 - Jeg vil også gerne sige at den her sammenlægning har vist at lærere, ledelse og forældre er gået ind i processen med rigtig positivt sind, og derfor er dagen i dag virkelig en markering af at nu ser vi fremad. Vi er én stor skole, og vi hører sammen, sagde skolebestyrelsesformanden, der havde nydt turen til skolen, hvor hun mødte Partybusserne med en masse glade elever på vej hertil.

Balloner, træer og is

På Trekløverskolen, der er en sammenlægning af Marienlystskolen, Falkenborgskolen og Græse Bakkebyskolen i Frederikssund havde man valgt at fejre det nye skolenavn ved at sende 50 balloner op på hver af skolens afdelinger, plante en søjlebøg hvert sted og dele is ud til eleverne.

Det skete kl. 12.00, hvor alle eleverne på Græse Bakkeby-afdelingen af den nye skole i strålende efterårssol samledes uden for skolen, for at høre skolens pædagogiske leder, Ea Andersen afsløre skolens nye navn. 

Ea Andersen taler foran Græse Bakkebyskolen. Foto Kenneth Jensen.
Ea Andersen taler foran Græse Bakkeby afdeling af Trekløverskolen.

 - I 12 år har vores skole heddet Græse Bakkebyskolen, men da I startede efter sommerferien var vi blevet til en afdeling af en større skole med tre afdelinger. Vi er nemlig nu afdeling Græse Bakkeby af den nye skole, der kommer til at hedde Trekløverskolen. 

 - Trekløverskolen, det er jo fordi det er tre skoler. Det er en sjetteklasse fra Falkenborgskolen der har fundet på navnet, så de får en præmie. Det er et skolenavn med hele tretten stavelser: Trekløverskolen afdeling Græse Bakkeby. 

Børn på græsset lytter til tale. Foto Kenneth Jensen.
Børnene var samlet på græsset foran skolen i det flotte efterårsvejr.

Pga. af de 13 stavelser, så udråbte alle børn og voksne 13 hurraer for skolens nye navn, imens skolens pedel sendte de 50 balloner af sted op over byen, så de kunne ses fra de to andre afdelinger af den nye skole. Vinden bar dem i hvert fald ind over Frederikssund.

Ballonerne slippes løs. Foto Kenneth Jensen.
Ballonerne slippes løs. 

Hjem-Is var på pletten med is til alle børn og voksne. Foto Kenneth Jensen
Hjem-Is var på pletten med is til alle børn og voksne. 

Forældreglæde over proces

Camilla Cordius, der er medlem af skolens bestyrelse, deltog også i dåben af skolen.

Hun ser mange fordele ved den nye struktur – både i forhold til ressourcer og faglighed, som er en del af målet med de nye, større skoler.

 - Og så er vi jo ikke fysisk lagt sammen, så vi har stadig mulighed for at bevare lokale traditioner, og tilføre nyt til den store skole, lige som vores afdeling kan lære en masse af de andre afdelinger, siger Camilla Cordius, der også sad i skolebestyrelsen på Græse Bakkebyskolen får sammenlægningen. 

Hun roser også processen omkring valg af nyt skolenavn. 

 - Det har været en demokratisk proces hvor alle kunne byde ind. Jeg kan jeg godt lid at både børn og voksne har deltaget aktivt voksne. Det har været en positiv oplevelse med en god dialog.

 - Forude venter den nye hverdag, og her ser jeg frem til det nye samarbejde og udviklingsmulighederne.

Camilla  Cordius. Foto Kenneth Jensen.
Camilla  Cordius, der er medlem af Trekløverskolens bestyrelse, er glad for navneprocessen, og glæder sig til samarbejdet og mulighederne på de nye skoler.

Foto: KEJE.