Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
12. oktober 2015

Barndom i Billeder

Elever fra 3. årgang fra Fjordlandskolen, afdeling Skibby og Trekløverskolen, afdeling Falkenborg i Frederikssund har i september måned arbejdet med forløbet ”Barndom i Billeder”.

Forløbet er planlagt i et samarbejde mellem Frederikssund lokalhistoriske arkiver, J. F. Willumsens Museum og billedkunstneren Malene Hartmann. Formålet har været at øge elevernes kendskab til deres lokalområde og til barndommen for 50 og 100 år siden, sådan at de kunne danne sig begreb om og sætte billeder på deres egen barndom.

Vægmaleriet som 3.a på Trekløverskolen, afdeling Falkenborg har lavet.
Vægmaleriet som 3.a på Trekløverskolen, afdeling Falkenborg har lavet.

Arkivar Anne-Marie Jørgensen har været på besøg på skolerne, og hun har taget klasserne med på lokalhistorisk byvandring. Sammen med hende, og med deres egne lærere, har eleverne udarbejdet tidslinjer over deres egen barndom, som sammen med fotos og film fra forløbet bliver gemt for eftertiden på de lokalhistoriske arkiver.

Fire store vægmalerier

På J. F. Willumsens Museum har eleverne, sammen med Malene Hartmann og museumsinspektør Louise Bugge Jacobsen set nærmere på J. F. Willumsens værker og arbejdet med teknikker. Endelig har eleverne malet fire store vægmalerier til ophængning i det offentlige rum, som i hele oktober måned kan ses på følgende steder: ud for Hovedgaden 19 i Skibby og på bygningen på hjørnet af Bakkegade og Kirkegade i Frederikssund. Alle fire malerier tager udgangspunkt i et af Willumsens værker og i elevernes egen barndom.

Drenge fra Fjordlandsskolen, afdeling Skibby ved deres vægmaleri.
Drenge fra Fjordlandsskolen, afdeling Skibby ved deres vægmaleri.

Onsdag den 30. september og torsdag den 1. oktober var elever, forældre og andre interesserede indbudt til fernisering på henholdsvis Trekløverskolens Falkenborgafdeling og Skibby Fritidscenter.

Her kunne de også se den film om forløbet, som elever fra KUU- Den kombinerede ungdomsuddannelse, som har til huse på PFFU – Frederikssund Foruddannelsescenter i Skibby, har lavet. Elever fra KUU og PFFU har deltaget i forløbet og har bidraget med både praktisk hjælp og fotodokumentation.

Projektet er blevet nuligt via støtte fra Stark, Flügger, Haldor Topsøe, PFFU, KUU, Statens Kunstfond og Frederikssund Kommune.