Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
20. november 2015

Ny bro får navn efter Kronprinsesse Mary

Mange forslag har været i spil. I alt havde 447 borgere indsendt 212 unikke forslag til hvad den nye bro over Roskilde Fjord skal hedde. Forslaget om at navngive broen efter Kronprinsesse Mary var kommet fra 43 af dem.

 - Jeg er super glad for at det er en lokal mand der har vundet konkurrencen, og at det er vores kronprinsesse der kommer til at lægge navn til den nye bro, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Der er tradition for at broer enten får et navn der angiver deres geografiske placering, eller at de får et kongeligt navn.

 - Vi ønskede ikke at den skulle hedde Roskilde Fjord-forbindelsen, siger borgmesteren. I det lys skulle vi så finde et royalt navn. Her lå det lige for at vælge kronprinsessen. Det er der også en god historiefortælling i, med den gamle bro opkaldt efter en kronprins lige ved siden af.

Også transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt er glad for navnet til den nye bro:

- Det er et flot navn til en bro, og det er jo lidt sjovt at Kronprinsesse Marys Bro nu kommer til at ligge ved siden af en Kronprins Frederiks Bro, selvom det er en tidligere Kronprins Frederik som den gamle bro i Frederikssund er navngivet efter, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Transportministeren afslører den nye bros navn.
Transport- og bygningsministeren afslører den nye bros navn. Fra Højre transportminister Hans Christian Schmidt, vinder af konkurrencen, Rasmus Olssen og borgmester John Schmidt Andersen.

Ved dagens pressemødet afslørede ministeren også vinderen af navnekonkurrencen. Han er fundet ved lodtrækning blandt de 43 som har indsendt forslag om navngivning efter kronprinsessen. Det blev folkeskolelærer fra Frederikssund, Rasmus Olssen, som fik blomster og en gavecheck på 5.000 kroner.

- Det er en stor dag i dag. For det er 15 år siden, der sidst er blevet navngivet en bro i Danmark. Det var Øresundsbroen i år 2000, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Men det er nogle år siden at kongefamilien sidst har præget landkortet på den måde:

- Faktisk skal vi helt tilbage til 1963 for, at traditionen med et kongeligt navn blev anvendt. Det var, da broen over Guldborgsund blev navngivet Frederik d. IX’ bro, fortalte Hans Christian Schmidt.