Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
6. november 2015

Ejendomsforeningen: Frederikssund Kommune er bedst i hovedstadsområdet


Ejendomsforeningen Danmark, som er en erhvervsorganisation for ejendomsejere, har for fjerde år i træk undersøgt hvilke kommuner, der skaber de bedste rammer for ejendomsejerne.

I denne analyse springer Frederikssund Kommune 71 placeringer frem til en 6. plads. Dermed er kommunen den bedst placerede kommune i hovedstadsområdet.

Lav dækningsafgift og effektiv byggesagsbehandling

Den store fremgang skyldes hovedsageligt at kommunen har sænket dækningsafgiften til 2,5 promille, fjernet byggesagsgebyrerne og effektiviseret byggesagsbehandlingen.

- Vi er meget stolte af vores placering, som er et tydeligt resultat af vores målrettede indsats for at forbedre vilkårene for vores lokale erhvervsdrivende. Kortere sagsbehandlingstid på byggesager, den lavere dækningsafgift og nul byggesagsgebyrer er væsentlige årsager til det flotte resultat, siger John Schmidt Andersen (V), borgmester i Frederikssund Kommune.

Fortsat ambitioner om forbedringer

Kommunen har høje ambitioner på erhvervsområdet, så resultatet bliver ikke en sovepude.

- Vi skal fortsætte den gode udvikling. I starten af 2016 vil vores erhvervsteam afholde fire dialogmøder, hvor alle virksomheder i kommunen er velkomne. Her vil vi lytte på deres ønsker og ideer til hvordan vi bedst muligt understøtter den positive udvikling. Den 23. februar afholder vi desuden en Vækstkonference på Metalskolen i Jørlunde, hvor vi også vil fokusere på hvordan vi skaber lokal vækst, siger John Schmidt Andersen.