Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
9. marts 2015

Bliv klædt af på Frederikssund Museum

Kvinde i korset - tegningTorsdag den 26. marts kl. 19.00 inviterer Frederikssund Museum Færgegården til gratis foredrag under overskriften "Inderst inde – krop og undertøj fra 1700 og til i dag".

Korset, roll-on, combinations, bh, Spirella-korset og shapewear. Mennesker har til alle tider forsøgt at hugge en hæl og klippe en tå i forsøget på at få kroppen til at passe til skiftende tiders modeidealer.

Fælles for skiftende tiders mode er at den moderigtige krop er en kulturel konstruktion. Den har aldrig eksisteret i virkeligheden! Ikke desto mindre er den virkelig på den måde, den taget plads i vores sind og påvirker, hvordan vi tænker om vore egen og andres kroppe.

I foredraget knapper museumsinspektør Naomi Pinholt helt op til historien og fortæller om, hvad vi har haft på inderst inde.

Hun fortæller om skiftende tiders mode- og kropsidealer, og hvilke æstetiske og samfundsmæssige forestillinger vores kroppe har skullet afspejle til forskellige tider. Der bliver også mulighed for at komme helt tæt på udvalgte stykker historisk undertøj fra museets samling.