Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
26. maj 2015

Første spadestik i Vinge

Humøret var højt, og stemningen var forventningsfuld. Der var bobler i glassene og smukke kager fra Cakes by L i Skibby. Cirka 70 borgere og andre interesserede var dukket op til første spadestik i Deltakvarteret. Muligheden for at prøve en Bobcat (minigraver) gav også anledning til smil hos børn og barnlige sjæle.

Vinge-kage med gravko. Foto: Kenneth Jensen.
Vinge-kage med minigraver.

Men intet første spadestik uden spader i jorden. Borgmester John Schmidt Andersen (V) fik ikke æren alene, men fik assistance af blandt andre tidligere borgmester Ole Find Jensen (A), formand for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning (A) samt både nuværende og kommende beboere i den nye by, for Vinge er jo ikke bare politikernes projekt - det er hele Frederikssund kommunes.

Borgmester John Schmidt Andersen tager første spadestik. Foto: Kenneth Jensen.
Borgmester John Schmidt Andersen tager første spadestik sammen med både borgere, embedsmænd og politikere.

 - Jeg ved godt der har været lidt skepsis. Bliver Vinge mon til noget? Til det kan jeg kun sige: Ja! – Vinge bliver til noget. Nu går vi i gang, lød det fra John Schmidt Andersen inden spaderne blev stukket i jorden, og der blev taget hul på Vinge.

Borgmesteren tager spadestik. Foto: Kenneth Jensen Og der graves... Foto: Kenneth Jensen
Borgmesteren tager spadestik.

Det var ikke kun de voksne der havde gang i spaderne. Foto: Kenneth Jensen.
Det var ikke kun de voksne der havde gang i spaderne.

Vinge er det arealmæssigt største byudviklingsområde i Danmark. Borgmesteren påpegede i sin tale at Vinge har betydning for hele Frederikssund kommune:

 - Vi kan få erfaringer og bruge Vinge som et testcenter for løsninger der senere kan bruges i hele Frederikssund Kommune. De løsninger vi prøver af i Vinge skal pege i retning af bæredygtighed og optimering, så hele kommunen på sigt kan få glæde af det.

Spaden tog for lang tid, så borgmesteren tog større midler i brug. Foto: Kenneth Jensen
Spaden tog for lang tid, så borgmesteren tog større midler i brug... Og lod også andre prøve.

 Børn og voksne fik også lov at prøve bobcatten. Foto: Kenneth Jensen.

Centrum og station næste år

Deltakvarteret er det første boligområde i Vinge. Der er en markant interesse for at bygge hus i Deltakvarteret. Selv om salget først går i gang 16. august, er der allerede solgt tre ud af fire forkøbsretter til grunde i kvarteret. Det forventes at første spadestik til Vinge Centrum og Station tages næste år.

Foto: KEJE.