Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
7. maj 2015

Asbest på Ådalens skole

I forbindelse med renoveringen af Ådalens skole, Afdeling Nord, er der tidligere fundet asbest i skolens tagkonstruktion.

Det har resulteret i at kommunens rådgivere også har taget prøver ved indgangsdørene og i depotrummet i hallen på skolen.

Prøverne viste at der også er asbest i loftspladerne i forhallen og i omklædningen i sportshallen.

Det er derfor nødvendigt at lukke hallen for en periode. I første omgang forsegles loftspladerne, og de vil herefter blive saneret og rengjort. Hallen forventes at kunne benyttes igen i slutningen af næste uge. 

Der er taget støvprøver i omkringliggende områder for at afdække om støvet fra pladerne har spredt sig. Det er ikke tilfældet.

Pladerne vil senere blive udskiftet helt i forbindelse med renoveringen af Ådalens skole. Det er forventningen at det vil ske i sommerferien.

Det er vigtigt at understrege at asbesten ikke udgør en fare for skolens ansatte og elever, og heller ikke for de foreningsmedlemmer der benytter hallen eller tidligere har gjort det.

Kommunelægen er også denne gang orienteret om sagen.

Der er skrevet ud til skolens elever, forældre og ansatte på Forældreintra og Personaleintra, ligesom de foreninger der benytter hallen, også er informeret om sagen.