Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
11. maj 2015

600 jagtede Den Hvide Dame

Ethvert slot og enhver herregård har sine spøgelser. Således også Herregårdsmuseet Selsø Slot, hvor Den Hvide Dame vandrer hvileløst om i sorg. 

Om det er sandt eller ej, og hvor hun gemmer sig, forsøgte 600 gæster at få opklaret fredag aften, da de som led i Kulturens Motionsdag jagtede hende på slottet og i Selsø Kirke, der er slottets nabo.

Aftenens opgave

Det var tredje år i træk at Selsø Slot dannede ramme om begivenheden, og for tredje år i træk blev der sat besøgsrekord. Heldigvis var Kignæs Radio Sport engageret til at dirigere trafikken.

Jagten startede som de tidligere år uden for slottet. Her bød sognepræst ved Selsø Kirke, Aage Koed Mikkelsen, velkommen.

Herefter gik jagten ind i og omkring slot og kirke, hvor opgaven lød:

"Vid, at der sker forfærdelige ting på det gamle slot. Den Hvide Dame er set. En genganger, som hjemsøger slottet og skræmmer alle, der møder hende. Hvorfor går hun igen, og hvem er hun? Endnu har ingen kunnet finde ud af det."

Den første post
Ved løbets start kl. 17 var flere hundrede klar til at følge kortets anvisninger. Nogle i fuld sports beklædning andre med madkurven under armen. Her ses en gruppe ved den første post.

Og jagtet blev hun så, og når familierne ikke var på farten i Jagten på den hvide dame, blev skovturstæpperne rullet ud og aftensmaden nydt i de flotte omgivelser.

Der var mange mennesker fredag aften
Der var mange mennesker fredag aften.

At Den Hvide Dame findes skulle nu være ganske vist. Jagten sluttede nemlig i Kirken, hvor alle ved selvsyn kunne se at hun huserede med uhygge og forløsning på en og samme tid.

Kommunens eventkoordinatorelev, Kirstine Balslev, tog imod alle ved målstregen, hvor flere sagde at det havde været et super arrangement.

 - Stemmeningen var høj på den flotte forårsaften, fortæller hun.

På spørgsmålet om hvorfor hun - altså Den Hvide Dame - så går igen, og hvem hun er, svarer Kirstine Balslev:

 - Myten lever videre, så det er noget folk selv skal tolke efter deres rundtur.

Den Hvide Dame
Den Hvide Dame.

Foto: KIBAL.