Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
8. juni 2015

Kom på guidede ture i Nationalpark Skjoldungernes Land


Søndag den 21. juni 2015 inviterer Nationalparkprojekt Skjoldungelandet sammen med Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune til ’Midsommer i nationalparken’.

Denne dag kan man komme på en række guidede ture i vores nye nationalpark – enten med bus, vikingeskib, på mountainbike eller i vandrestøvlerne.

Nationalpark Skjoldungernes Land blev i marts 2015 indviet af Kronprins Frederik.

Nationalparken byder på en enestående kombination af særlige danske landskabs- og naturværdier samt kulturhistorie og oldtidsminder. Nationalparkens bestyrelse er på plads, men før egentlige udviklings- og formidlingsprojekter kan igangsættes, skal der etableres et sekretariat. 

Mens vi venter, vil Nationalparkprojekt Skjoldungelandet samt Lejre, Frederikssund og Roskilde kommuner gerne invitere interesserede borgere på en række guidede midsommerture i landskabet søndag den 21. juni 2015.

- Vi oplever en stor nysgerrighed og interesse for vores nye nationalpark fra borgerne i de tre kommuner. Vi håber derfor at disse guidede ture kan være med til at give overblik og indblik i alle de muligheder og oplevelser, som Nationalpark Skjoldungernes Land byder på, udtaler Lars Vedsmand, formand for nationalparkens bestyrelse.

Man kan vælge mellem magelige sightseeingture med bus, udfordrende trekking- og cykelture samt smukke sejladser med vikingeskib. Alle guidede ture koster 150 kr. og inkluderer, ud over transport og guider, forfriskninger og lækre lokale smagsprøver fra nationalparken.

Læs om turene og tilmelding på www.nationalparkskjoldungernesland.dk.