Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
17. juni 2015

Sommerbogen 2015

Selv om det er sol og sommer kan det være helt rart at smutte ind i skyggen på dit lokale bibliotek efter nye gode oplevelser.

Fra den 19. juni og hele sommerferien kan alle skolebørn fra 0.- 10. klasse deltage i Sommerbogen 2015. Sommerferien for skolebørn er dejligt lang. Men især for nybegyndere i læsningens kunst samt for usikre læsere er 6 uger længe nok til, at det lærte kan går i glemmebogen, hvis det ikke holdes ved lige. Derfor inviterer de lokale børnebiblioteker i Skibby, Slangerup, Jægerspris og Frederikssund samt Pallesgavebod.dk alle børn i 1. - 10. klasse til at deltage i Sommerbogen. Det er sjov sommerunderholdning og reglerne er enkle.

Reglerne er enkle

  • Anmeldelsesfolderen til Sommerbogen kan du få på alle Frederikssund Bibliotekerne.
  • Så skal du bare låne tre bøger, tegneserier, film eller spil og læse eller se eller spille dem.
  • Skrive kort, hvad de handler om, og hvad du synes om dem. Du kan også optage en anmeldelse på din mobiltelefon eller tablet eller skrive anmeldelsen på biblioteket.
  • Når du har lavet tre anmeldelser, får du en bog i præmie af biblioteket.
  • Du kan deltage én gang.
  • Du kan også deltage via hjemmesiden Palles Gavebod og komme og vise os dine læsebeviser.

Sommerbogen varer til 22. august, så alle kan nå at være med selv om du skal på ferie. Sommerbogssæsonen afsluttes med besøg af en kendt og god forfatter.

Børnebogsforfatter Mette Finderup kommer til Frederikssund

Sommerbogen afsluttes i år med et forfatterarrangement med Mette Finderup i Kulturhuset Elværket lørdag den. 29. august kl. 10.30 til 12.00.

Mette Finderup har skrevet et væld af gode børnebøger, blandt andet serierne om Emmy, Lasse-Leif og Petrea. Alle børn får invitationen til dette arrangement i anmeldelsesfolderen, men selvfølgelig kan alle andre børn og voksne tilmelde sig arrangementet på www.bibliotekerne.frederikssund.dk

Ved forfatterbesøget med Mette Finderup trækkes der lod om præmier blandt alle børn som deltager denne dag. Hvad præmierne består af er endnu en hemmelighed, så glæd dig.

Gør sommeren endnu bedre

Med Sommerbogen 2015 håber Frederikssund Bibliotekerne at være med til at stimulere børns læselyst og hjælpe eleverne i 0.- 10. klasse til at blive endnu bedre læsere – også i skolesommerferien. Læsemusklen kan jo godt gå hen og blive en anelse slap i løbet af en lang sommerferie, men det er der råd for med Sommerbogen. Frederikssund Bibliotekerne glæder sig til at se de mange anmeldelser.

Og husk at man kan deltage både med bøger, tegneserier, en god film eller et spændende spil. Børnebibliotekerne hjælper gerne med at finde nogle gode materialer til en sommerhyggestund.