Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo
22. juni 2015

Heksene flyver

Tirsdag den 23. juni kan du flere steder i kommunen opleve heksene flyve til Bloksbjerg når der tændes op under sankthansbålene.

Slangerup

Et af de første bål tændes kl. 18.30 i Slangerup - i år hos spejdergruppen Erik Ejegod på Lystrupvej 20.

Skibby

I Skibby tændes sankthansbålene klokken 20.00. Det sker ved spejdergruppen Rævens hytte i Nordmandsmosen. Her kan man fra klokken 17.00 medbringe egen grillmad, tilberede den på de opstillede grille, og nyde den ved de opsatte borde og stole. Der blive solgt drikkevare samt kaffe og kage, og der vil være forskellige aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Jægerspris

I Jægerspris er der igen i år flere bål - bl.a. på Frederikssund Museum, Færgegården. 

Her opfordres gæster til at medbringe madkurv og benytte lejligheden til at nyde den i "Havelaugets" flot anlagte have. Tag evt. et tæppe med til at sidde på. Der er også god plads til at børn kan gå på opdagelse på museets område, besøge oldtidsvejen og jægerstenalderhytterne, eller kigge ind i museets nye MUSERUM for de allermindste.

Fra klokken 19.00 er der mulighed for at spise sin medbragte mad i museets smukke haveanlæg. Færgegårdens Havelaug brygger kaffe og der kan købes øl og vand.

Klokken 20.45 holdes båltalen af Annemette Aarøe, formand for Historisk Forening i Jægerspris, og klokken 21.00 tændes bålet.

Gennem aftenen vil Niels Sømand underholder på harmonika og spille til fællessang.

Ild i bål og heks på Færgegården. Foto: Kenneth Jensen.
Ild i bål og heks på Færgegården i 2014.

Også i Kulhuse tændes der bål - på havnen klokken 21.00, hvor det 100 elever store kor fra Baunehøj Efterskole synger heksen af sted.

Frederikssund

I Frederikssund er der traditionen tro bål på Kalvøen umiddelbart efter aftenens vikingespil.

Arrangementet begynder klokken 19.00. Her åbner Frederikssund Roklub for salg af mad og drikke ved klubhuset, og klokken 19.30 tændes et børnebål på stranden med mulighed for bagning af snobrød.

Efter vikingespillet - cirka klokken 22.10 - går vikingerne i fakkeltog fra vikingescenen til stranden, hvor de tænder det store bål, og borgmesteren holder båltale.

Se det hele fra fjorden

Du kan også opleve hele dette skue - og andre bål langs fjorden - fra fjordsiden. 

Dampskibet Skjelskør sejler nemlig en midsommerstur på fjorden sankthansaften. Der er afgang fra den gamle trafikhavn i Frederikssund ved Restaurant Toldboden klokken 20.00.

Turen afsluttes med at se sankthansbålet på Kalvøen cirka klokken 22.15.

Billetter kan købes på Frederikssund Turistbureau, Havnegade 5A. Frederikssund.

Kalvøen, Lystbåde ud for Kalvøen i 2010. Foto: Kenneth Jensen.
Kalvøen, Lystbåde ud for Kalvøen i 2010.

Foto: KEJE.