Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
30. juni 2015

En halv times ekstra hjemmehjælp om ugen

Klippekortsordning for de svageste modtagere af hjemmehjælp

Fra den 1. juli 2015 får kommunens svageste modtagere af hjemmehjælp en halv times ekstra hjælp om ugen. Det drejer sig om godt 100 borgere, der i forvejen modtager mellem to og ti timers hjælp om ugen, og samtidig får hjælp til indkøb eller tøjvask. 

Den ekstra tid administreres som en klippekortordning, hvor et klip svarer til en halv time. Alle der bliver visiteret til ordningen, vil få et informationsbrev og en pjece. 

Mere tid til hjemmehjælp i hverdagen

Ordningen giver borgerne mulighed for at gøre noget af det, der i dag ikke er muligt indenfor hjemmeplejens rammer. Den tid der bevilges under klippekortsordningen kan bruges efter borgerens eget valg. 

Borgeren kan vælge at få ekstra hjemmehjælpsydelser eller hjælp til aktiviteter i eller udenfor hjemmet. Det kan fx være hjælp til at holde fødselsdag, gå på indkøb, gå til frisøren, pynte op til jul eller gå i aktivitetscenter.

Man kan spare op til 12 klip sammen, så der er mulighed for at lave aktiviteter, der tager længere tid. 

Kasper Andersen (O), formand for Frederikssund Kommunes Velfærdsudvalg, glæder sig over de nye muligheder i ordningen. Med klippekortsordningen får borgerne en større valgfrihed og fleksibilitet omkring deres hjemmehjælp. 

På finansloven for 2015 er der afsat 75 mio. kr. i 2015 og 150 mio. kr. i 2016 til klippekortsordningen. I Frederikssund Kommune er der afsat 637.000 kr. i 2015 og 1.273.000 kr. i 2016.