Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
31. juli 2015

Vil du lære børn og unge om IT og innovation?

Mange børn går til fodbold eller ridning i deres fritid, men snart kan de også gå til kodning. Frederikssund Bibliotekerne ønsker at starte en lokal afdeling op af foreningen Coding Pirates og søger derfor voksne frivillige.

IT-kreativiteten blomstrer

Foreningen Coding Pirates udspringer af IT-Universitetet i København, men efterhånden skyder flere og flere lokale afdelinger op landet over.

Konceptet bygger på at selvom børn i dag er superbrugere af diverse elektroniske medier, så forstår kun få hvad der foregår bag skærmen. Kodning kan opfattes som et nyt fremmedsprog, og det er derfor vigtigt at lære fremtidens potentielle iværksættere hvad det drejer sig om.

Hos Coding Pirates kan børn derfor gå til kodning i deres fritid, og lære at programmere deres helt egne computerspil og LEGO-robotter. Det handler om lige dele nysgerrighed, opfinderi og fællesskab når Coding Pirates sætter til havs.

 - Det er vigtigt, at biblioteket er med til at understøtte børns digitale kompetencer, siger bibliotekschef Kirstine Lundsgaard. Med Coding Pirates bliver det sjovt at lære, og såvel de digitale som de kreative kompetencer understøttes. Så vi håber på stor tilslutning, så vi kan få en masse små kreative ’IT-pirater’.

Vil du være frivillig?

Frederikssund Bibliotekerne stiller lokaler til rådighed, men mangler voksne der kan hjælpe og vejlede.

Du behøver ikke være programmør eller it-specialist, men har du interessen og lidt pædagogisk tæft er det en god start. Vil du være med til at klæde børn teknologisk på til fremtiden, så kontakt bibliotekar Peter Holm Rasmussen på prasm@frederikssund.dk.

Læs eventuelt også mere om Coding Pirates på deres hjemmeside.