Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
1. juli 2015

Søren Smidt-Jensen er ny fagchef for By og Landskab i Frederikssund

Frederikssund etablerer pr. 1. august 2015 et nyt chefområde i kommunen - By og Landskab. Fagområdet skal ledes af 41-årige Søren Smidt-Jensen, der kommer fra en stilling som programchef i Dansk Arkitektur Center (DAC).

Søren har i DAC især beskæftiget sig med strategisk byudvikling, smart cities, grøn omstilling, klimatilpasning og erhvervsudvikling. Søren er uddannet kulturgeograf fra Københavns Universitet og har en ph.d. i strategisk byudvikling. Inden han kom til Dansk Arkitektur Center, har han tidligere bl.a. været ansat som projektleder i Realdania.

Søren kommer i sit nye job til at stå i spidsen for Vinge, som er et af Danmarks største byudviklingsområder, for myndighedsdelen på byggeri, for ejendomsskat samt for vand-, miljø- og naturområdet.

Direktør for Teknik, Miljø og Erhverv Claus Steen Madsen udtrykker om valget:
- Søren har, ud over den brede faglige ballast, et stærkt netværk indenfor byudvikling både nationalt og internationalt. Han har relationer til både fonde, ministerier, kommuner og virksomheder. Det har afgørende betydning, hvis vi skal kunne realisere de ambitiøse mål, vi har på området.

Søren begrunder valget af Frederikssund Kommune på flg. måde:
- Jeg ser det som en særdeles spændende udfordring at arbejde med de stærke, ambitiøse og nytænkende visioner, Frederikssund Kommune har indenfor bl.a. bæredygtig byudvikling og bosætning. Jeg er klar til at træde ind i en nøglerolle i den sammenhæng, og jeg glæder mig til i samarbejde med både interne og eksterne samarbejdspartnere at realisere kommunens ambitiøse mål.

Og han fortsætter:
- Jeg glæder mig meget til at få tingene til at lykkedes i et tæt samspil med medarbejderne i By og Landskab. I de opgaver, der handler om at skabe levende bomiljøer, vil jeg arbejde for, at medarbejderne har de bedste muligheder for en medskabende dialog med borgere, foreninger og erhvervsliv.   

Claus Steen Madsen slutter af:
- Det er min forventning, at Søren kan tilføre ny inspiration udefra til gavn for den samlede chefgruppe i kommunen, og at han kan løfte Vinge, boligudvikling og myndighedsindspillet i udviklingen af spændende bo- og levemiljøer yderligere.

Søren tiltræder stillingen mandag d. 3. august 2015.