Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
16. juli 2015

Rejsestalden fylder rundt

For 20 år siden besluttede en gruppe borgere i Jægerspris at de ville arbejde med at omdanne den gamle rejsestald til et kulturhus. En af de første ansatte husker et interimistisk hus med træk, og kontormøbler der knap fungerede efter hensigten. Men kulturhuset var en realitet og 20 års historie fortæller om sjove, rørende, spændende og også udfordrende arrangementer.

Historien rummer ikke mindst fortællingen om et stort engagement fra byens borgere som i dag er med til at gøre huset til en central del af det sociale og kulturelle liv i Jægerspris. Alt det fejres når Rejsestalden inviterer til fødselsdag onsdag den 12. august 2015.

Programmet for festivitasen er:

17.30 – 17.45 Borgmester John Schmidt Andersen indvier pladsen foran Rejsestalden. 
Gratis champagne til de første 100 voksne og juice til de første 100 børn.
17.45 – 18.30 ”De Græd” optræder på Rejsestaldens udendørsscene (ved dårligt vejr foregår det på Friskolen)
17.45 – 20.00 Madafhentning hos JØRHS kaffelab og Slotsparkens Friskole
18.30 – 18.50 Oplæg og fernisering ved billedkunstner Ingerlise Vikne
19.00 – 19.45 ”De Græd” optræder på Rejsestaldens udendørsscene (ved dårligt vejr foregår det på Friskolen)

Bandet "De Græd" - Optræder ved Rejsestaldens 20 års fødselsdag.
Bandet "De Græd" optræder ved Rejsestaldens 20 års fødselsdag.

Det bliver en aften hvor vi fejrer Rejsestalden både som et lokalt samlingspunkt og som et kultursted for hele Frederikssund kommune.

Aftenen byder på mad og musik, og på en kulturel vitaminindsprøjtning i form af den anerkendte norske billedkunstner, Ingerlise Vikne, der åbner sin udstilling og holder et oplæg omkring pauser, åndehuller og indadvendthed: med andre ord om plads til at dvæle ved tilværelsen, plads til erindring.

Maden tilberedes af Jægerspris´ nye café, JØRHS kaffelab, og af Slotsparkens Friskole, og består af mild Chili con carne af økologiske råvarer. Mad koster 70 kroner for voksne og 40 kroner for børn, og skal købes på forhånd via Rejsestaldens hjemmeside.