Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
3. juli 2015

Frederikssund Kommune overtager gadebelysningen fra DONG

Per 1. juli 2015 overtager Frederikssund Kommune gadebelysningen fra DONG, som hidtil har ejet og drevet de omkring 9.000 gadelamper i kommunen.

Det sker for at reducere udgifterne til gadebelysningen, og samtidig opnå et mindre el-forbrug.

Klar fordel for kommunen

Frederikssund Kommune analyserede sidste år udgifterne til driften af gadebelysningen i kommunen. Det stod da klart at der var store besparelse at hente ved at overtage opgaven fra DONG.

 - Vi arbejder løbende med at reducere kommunens udgifter, og i dette tilfælde var der ingen tvivl om at det var en god idé at overtage driften af gadebelysningen fra DONG. På både kort og lang sigt er der klare miljømæssige og økonomiske fordele, siger Tina Tving Stauning, formand for Teknisk Udvalg.

Bedre og mere energivenlig belysning

Forudsætningen for miljøoptimeringen og besparelsen er bl.a. at der igangsættes en omfattende renovering af gadebelysningen. Omkring 3.000 armaturer udskiftes, og arbejdet starter allerede i sidste halvdel af 2015.

- I Teknisk Udvalg har vi været ude om aftenen og besigtige forskellige typer af belysning. Det er vigtigt for os at tekniske fordele, design, miljøfordele og selvfølgelig økonomi går hånd i hånd, så vi får den helt rigtige gadebelysning i Frederikssund Kommune, siger Tina Tving Stauning.

Opgaven har nu været i udbud, og det ligger fast at de nye armaturer vil anvende væsentlig mindre energi, og dermed have en mindre miljøbelastning.

Gi’ et praj til kommunen

Hvis en lampe ikke virker, så er det muligt at indmelde fejl hele døgnet.

Via www.RapportFraStedet.dk kan man på et digitalt kort angive præcis hvor gadebelysningen ikke virker. Løsningen kan tilgås via almindelig PC eller som App fra smartphone / tablet.