Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
30. juli 2015

Flot sol over festivalstart

Torsdag den 30. juli kunne arrangørerne bag Frederikssund Festival endelig byde velkommen til årets festival, der traditionen tro startede med et brag af en børnekoncert på friluftscenen på Kalvøen.

Det var ellers med en vis ængstelse at foreningen bag kommunens vel nok største musikfestival har imødeset dagen, for vejrudsigten har ikke været den bedste, og billetsalget har også haltet lidt i år.

 - Nu sammenligner vi jo altid salget med sidste års salg, og da sidste år var vores absolutte rekordår bliver det selvfølgelig også svært at leve op til, fortæller festivalens formand, Claes Wilhelmsen. Som sådan er vi fortrøstningsfulde, og har taget vores forholdsregler, siger formanden.

 - For eksempel har vi i år udvidet det store telt i Humlehaven, hvor vi har koncerter om eftermiddagen og aftenen. Det er blevet tre meter bredere og én meter længere, så vi nu har 12 gange 21 meter under teltdug. Og belært af hvor koldt det var i nat, har vi også fået en varmekanon installeret, fortæller Claus Wilhelmsen.

 Festivalens formand, Claes Wilhelmsen, byder velkommen. Foto: Kenneth Jensen.
Festivalens formand, Claes Wilhelmsen, byder velkommen.

Der er altså ingen grund til at blive væk på grund af kulde eller regn. 

Pondus får en krammer. Foto: Kenneth Jensen.Stort rykind fra start

Blev væk gjorde de mindste festivalgæster heldigvis heller ikke, da festivalen slog dørene op kl. 13 torsdag.

Selv om der var lidt tyndere besat på bænkerækkerne end tidligere år, så valgte 750 tilskuere alligevel at være med fra start, og opleve Ørehængerne give den fuld gas på scenen, mens hovedsponsoren Danske Banks maskot, Pondus, gav den hele armen på sidelinjen – til stor begejstring for de små tilskuere, der gerne ville kramme og danse med den store pingvin.

Man kan roligt sige at det lykkedes over al forventning at få engageret alle børn - og voksne med såmænd - i koncerten på friluftscenen, hvor folk ikke var sene til at følge opforfringen fra forsangeren til at komme helt op på scenen og danse med til både samba- og discomusikken.

Der var pænt fyldt op på bænkerækkerne i solen. Foto: Kenneth Jensen.
Der var pænt fyldt op på bænkerækkerne i solen.

Ørehængerne på slap line på friluftscenen. Foto: Kenneth Jensen.
Ørehængerne på slap line på friluftscenen.

Der blev rocket med - sammen med Pondus - til Ørehængerne. Foto: Kenneth Jensen.
Der blev rocket med - sammen med Pondus - til Ørehængerne.

Publikum fik også lov at spille med ved koncerten. Foto: Kenneth Jensen.
Publikum fik også lov at spille med ved koncerten.

Og vejret ser da også ud til at være med arrangørerne. I skrivende stund lover meteorologerne flot vejr resten af weekenden – og så foregår en stor del af festivalen jo under tag i hhv. Valhal og det store telt lige uden for. Så det bør ikke skræmme folk væk. 

Trægt forsalg

Jonah Blacksmith var første band på scenen i Valhal. Foto: Kenneth JensenOg årets program bør også kunne tiltrække folk – også flere end der allerede har købt billet.

 - Jeg syntes det er et godt program vi har skruet sammen i år, siger Claes Wilhelmsen. Så det er ikke til at sige hvorfor salget er kommet lidt trægt i gang i år. Måske er det vejrudsigten. Måske er flere end normalt taget på ferie i udlandet.

Torsdag morgen var forsalget på 319 billetter til koncerterne i Valhal torsdag aften. I løbet af dagen steg salget dog noget, så da vi nåede aften var der pænt fyldt op i Valhal, hvor Jonah Blacksmith, Michael Falch og Barbara Moleko alle gav hver deres brag af en koncert, og rev publikum med sig.

Michael Falch væltede Valhal torsdag aften. Foto: Kenneth Jensen.
Michael Falch væltede Valhal torsdag aften.

Michael Falch i duet med Jonah Blacksmith. Foto: Kenneth Jensen.
Michael Falch i duet med Jonah Blacksmith på sangen "Blues ude på Motorvejen" fra Michael Falchs seneste album.

Det var da også en fortrøstningsfuld kasserer, Ulla Madsen, der gjorde status efter første koncert torsdag aften:

 - Vi har solgt pænt i dag, og normalt sælger vi mange billetter undervejs i festivalen. Så det skal nok blive et fint år igen i år, sagde hun.

Forsalget til torsdag og fredag ligger på omkring 300 billetter, så med 500 pladser er det stadig muligt at købe billetter til koncerterne disse aftener. En bilet til alle tre koncerter en aften koster kr. 325,- og kan købes i døren. Koncerterne i Humlehaven uden for Valhal er det gratis at overvære.

Der var godt fyldt i Humelehaven torsdag aften. Foto: Kenneth Jensen.
Der var godt fyldt i Humelehaven torsdag aften. Her er der gratis adgang og masser af musikalske oplevelser under hele festivalen.

Festival med store navne

Et hurtigt blik ned over programmet bekræfter umiddelbart formandens udtalelse om at det er et godt program. Ud over navne som Michael Falch og Barbara Moleko kan man fredag og lørdag opleve både Saybia og Go Go Berlin.

Det fulde program for de to aftener i Valhal er:

Fredag

 

Kl. 19.00

The White Album

Kl. 21.00

Sonja Hald

Kl. 23.00

Saybia

 

Lørdag

 

Kl. 19.00

Patrick Dorgan

Kl. 21.00

Kings Of Rock

Kl. 23.00

Go Go Berlin

 

Ud over disse koncerter er der som sagt musik i Humlehaven begge dage til ud på natten. Fredag fra kl. 13.00 og lørdag fra 12.00 – dog med pause under koncerterne i Valhal.

Det er også muligt at købe alle former for forplejning på festivalpladsen – herunder naturligvis mad fra Fru Bondes Grill. Så der er alle muligheder for nogle hyggelige feriedage på hvad arrangørerne selv kalder ”Danmarks kærligste festival”.

Foto: KEJE.