Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
8. januar 2015

Miljøautomaten bliver fodret godt

Slangerupborgerne har taget godt imod miljøautomaten der er opstillet i den lokale SuperBrugs. Automaten er blevet flittigt fodret med småt elektronik, elpærer og batterier. Lidt færre har opdaget at der også kan afleveres lystofrør i en luge i højre siden af automaten.

Indtil videre overstiger mængderne langt det forventede, så Slangerupborgerne har grund til at være stolte af sig selv.

Hjælper miljøet

Når man afleverer småt elektronik, lyskilder og batterier i miljøautomaten eller på genbrugspladsen er man med til at sikre at værdifulde resurser bliver genanvendt. Man hjælper også med at holde styr på de farlige stoffer der er i nogle produkter.

- Når man har elsparepærer, der er gået itu, er det vigtigt at man opbevarer og afleverer dem i en tætlukket pose - på den måde undgår man at sprede det farlige stof kviksølv som findes i alle gængse elsparepærer, fortæller Tom Johansen fra kommunens affaldskontor.

Hele pærer og andre ting der afleveres i automaten skal dog ikke i en pose. De kan blot lægges i automaten som de er.

Miljøautomaten har appetit på mere

Miljøautomaten blev opstillet i Slangerup i slutningen af september for at afprøve en ny og lettere måde at aflevere småt elektronik, lyskilder og batterier på. Det er meningen at forsøget skal fortsætte endnu tre måneder. Hvis forsøget er en succes, skal det undersøges om ordningen kan udbredes til andre supermarkeder i Frederikssund kommune.

Selvom miljøautomaten har en stor appetit er der en grænse for hvor store stykker elektronik den kan spise. Forsøget har vist at strygejern og hårtørrere har det med at sætte sig fast i åbningen - de skal derfor gemmes til turen går til genbrugspladsen.

flyer