Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
10. januar 2015

Krisestab og fremskudte medarbejdere gør sig klar

I det sidste døgn har beredskab og hjemmeværn knoklet for at stormsikre kommunen. Men også de mere civile ansatte i kommunen er på arbejde i weekenden.

På Frederikssund Rådhus er krisestaben samlet. Den består, ud over borgmesteren, af en række udvalgte medarbejdere fra bl.a. hjemmeplejen, beredskabet, det tekniske område og kommunens kommunikationsafdeling. I krisestaben vil man fra nu af og indtil krisen er overstået, overvåge og koordinere indsatsen.

Krisetaben holder møde på Rådhuset. Foto: Morten Egeskov.
Krisestaben samlet på Frederikssund Rådhus.

I Hyllingeriis, Over Dråby Strand, Kulhuse og Dalby Huse er medarbejdere fra rådhuset, sammen med det frivillige beredskab synlige og tilgængelige, så folk nemt og enkelt kan komme i kontakt med kommunen.

Medarbejderne er bl.a. udstyret med telefonnumre til hjemmepleje, beredskab og krisestab, og kan således hurtigt skabe den fornødne kontakt når behovet opstår.

Watertube og Big bags ved Hyllingeriis. Foto: Kenneth Jensen.
Watertube og Big bags ved Hyllingeriis blev lagt ud fredag aften og nat.

Rådhuspersonalets indsats koordineres af specialkonsulent Marianne Schelle fra borgerservice som selv er udstationeret i Kulhuse.

Marianne Schelle fortæller at borgerne i Kulhuse her lørdag eftermiddag kl. 14.30 er rolige, men at en del er ved at fylde sandsække ved depotet på busvendepladsen for enden af Barakvejen. Marianne giver selv en hånd med når der skal fyldes sække, og så har hun desuden besigtiget nogle huse, som borgerne i området har været bekymrede for kunne blive oversvømmet.

I beredskabsbilen i Dalby Huse sidder Linda Lykke Olsen fra borgerservice.

 - Her er absolut intet at bemærke, bortset fra et væltet træ, siger Linda Lykke Olsen, så vi skynder os at ringe videre til Jesper Handberg, der til daglig arbejder i Stadsarkivet, men nu holder øje med situationen fra beredskabsbilen i Over Dråby Strand.

Jesper kan berette, at beredskabet er ved at udlægge sandsække og gør sig klar til at kunne lukke åen i området. Og at der i øvrigt er påfaldende mange biler i indkørslerne, specielt blandt de forrest beliggende huse. Noget tyder på, at folk er nervøse, og er taget op i sommerhuset i weekenden.

Kommunale medarbejdere gør klar til at bemande infobiler på udvalgte steder. Foto: Kenneth Jensen.
Marianne Schelle fra borgerservice briefer rådhuspersonalet før afgang til lokalområderne.

I Hyllingeriis kører Helene Garly rundt. Hun har talt med en del borgere, og fortæller, at de er rolige, men at det er tydeligt at de har begivenhederne fra oversvømmelsen i december 2013 i frisk erindring.

 - Jeg har talt med mange som spørger til de seneste prognoser. Men ellers er det mest dramatiske lige nu et væltet træ, fortæller Helene Garly.

Medarbejderne i lokalområderne vil blive der så længe krisen varer, og beredskabet kan kontaktes døgnet rundt på tlf. 47 37 61 19.

Foto: KEJE og MORJE