Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
8. januar 2015

Hovedbudskaberne i rapport holder

I en rapport som er udarbejdet af COWI for seks nordsjællandske borgmestre, fremgår en anbefaling om at staten bør beslutte en opgradering af hastigheden på Kystbanen. Imidlertid indgår initiativet allerede i aftalen om udmøntning af togfonden fra 2014, og er således allerede prioriteret.

COWI har desværre ikke været opmærksom på dette forhold, og har i pressen beklaget denne fejl. Det ændrer dog ikke ved hovedbudskabet i rapporten, nemlig at der skal ske betydelige forbedringer af driften af Kystbanen, og her udgør en forbedring af hastigheden kun et af flere forslag.

Talsmand for de seks borgmestre og borgmester i Halsnæs Kommune Steen Hasselriis udtaler:

 - Det er på den ene side glædeligt at man fra statens side allerede har besluttet den opgradering af Kystbanen som vi foreslår. På den anden side er det en ærgerlig fejl som vi gerne havde været foruden. Vi har derfor bedt COWI om at gennemgå rapporten med en tættekam. Vi har dog ingen grund til at tro at rapportens øvrige anbefalinger skulle være behæftet med fejl.

 - Fejlen giver heller ikke anledning til at ændre de politiske konklusioner vi som borgmestre drager af rapporten, nemlig at der er et stort behov for at forbedre infrastrukturen i Nordsjælland herunder Kystbanen, Hillerødmotorvejen og Frederikssundmotorvejen.

Direktør Søren Vikkelsø fra COWI beklager at virksomheden ikke har været opmærksom på at de fremsatte forslag allerede var vedtaget og finansieret:

 - Det er naturligvis alvorligt at vi i COWI har overset dette, og dermed bidraget til at give de seks kommuner et fejlagtigt indtryk af de faktiske forhold på Kystbanen. Det bliver naturligvis rettet omgående, lige som vi vil gennemgå det øvrige materiale en ekstra gang.

Steen Hasselriis understreger, at det nu er tid til at se fremad:

 - Vi skal selvfølgelig tage ved lære af denne fejl. Det gælder både COWI og kommunerne selv. Men vi vil også se fremad for at holde fokus på opgaven, som handler om at de tre forslag skal blive til virkelighed. Det er nødvendigt for at få gang i væksten i Nordsjælland og ”Greater Copenhagen”, og vi vil derfor lægge os i selen for at få lagt det fornødne politiske pres for at få prioriteret den nordsjællandske infrastruktur.